U bent hier

Toch even checken: is dit iets voor jou?

Wil jij jongeren op weg helpen in hun ontwikkeling naar jongvolwassene? 
Sta je te springen om je te verdiepen en te specialiseren in een vakgebied?
Ben je gebeten om die kennis te delen en over te brengen naar een klasgroep?

De driejarige bachelor Secundair Onderwijs leidt je op tot leerkracht voor het middelbaar onderwijs. Momenteel heerst er een groot tekort aan leraren in het secundair onderwijs. Leraar is zonder meer één van de mooiste beroepen. Er is niets mooier dan jongeren te leren nadenken en hen te helpen een eigen weg te zoeken. Het is een beroep van alle tijden en alle plaatsen. Elke maatschappij heeft behoefte aan leraren. Er is geen toekomst zonder leraren. Als leraar kun je de wereld niet veranderen, maar wel het verschil maken.

Welke weg sla jij in?

Kies je voor de bachelor Secundair onderwijs, dan kies je ook voor één van onze drie opties. De onderwijsvakken uit deze opties kun je niet onderling combineren. Je blijft steeds binnen de optie van je keuze

Optie algemene vakken

Een bonte diversiteit aan vakken vormt de optie 'Algemene vakken'. Uit het brede aanbod aan onderwijsvakken kies je 2 vakken waarin jij je wil verdiepen. Welke vakken je kan combineren, zie je in dit schema.

HaBu: Handel-Burotica
NCZ: Niet-confessionele zedenleer
* Natuurwetenschappen: Biologie, Fysica, Chemie

 

Optie bio-esthetiek en haarzorg

Deze optie vormt je tot meer dan een leraar. In de opleiding combineer je bio-esthetiek en haarzorg met pedagogische vaardigheden, maar je houdt je kansen op de arbeidsmarkt open. Ook jobs buiten het onderwijs behoren tot de mogelijkheden. Het curriculum voorziet een ruime pedagogische vorming, wetenschappelijke vakken, beroepsgebonden technologieën, haarzorg, pedicure, manicure, lichaamsverzorging en massage.

Optie Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie

Ook als je voor de optie Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie kiest, ligt een waaier van jobs voor je open. Je krijgt een progressieve vorming tot leraar lichamelijke opvoeding. Zo word je voorbereid op het lesgeven aan zowel kleuters als jongeren uit het lager en secundair onderwijs. Tegelijk stomen we je binnen de vakken van bewegingsrecreatie klaar voor een job in de vrijetijdssector.