U bent hier

Toch even checken: is dit iets voor jou?

Wil je aan de slag met kinderen, hun gezinnen en de kindbegeleiders?
Zin in coaching en ben je sociaal geëngageerd?
Gebeten om de kinderopvang en vrijetijdsbesteding van morgen mee vorm te geven?

Jouw doel? Het verhogen van de kwaliteit van de opvang en vrije tijd van kinderen, om van daaruit gelijke kansen te kunnen realiseren voor elk kind.

Een job met toekomst

Met het stijgend aantal geboortes en met meer ouders aan het werk, zal de vraag naar kwaliteitsvolle kinderopvang en vrijetijdsbesteding voor kinderen, en dus meer personeel, zeker toenemen. Kwaliteitsvolle kinderopvang is om diverse redenen van groot belang, niet in het minst om betere ontwikkelingskansen aan kinderen te geven. 

Pedagogie van het jonge kind is de enige opleiding die een basisvorming aanbiedt in het werken met kinderen, hun gezinnen en de medewerkers in de kinderopvang. De opleiding is grensverleggend in die zin dat ze voorbereidt op een nieuwe functie als pedagogisch coach. Met de bachelor in de Pedagogie van het jonge kind word je breed opgeleid om zowel coachende als managementgerichte taken uit te voeren. Je wordt expert in het pedagogisch omgaan met kinderen en gezinnen. Hiermee beantwoordt de opleiding aan de wensen en noden van de snel veranderende sector. 

Word coach, deskundige en expert

'Hoe kan ik de intellectuele, talige, emotionele, sociale, morele, creatieve en motorische talen van kinderen ontwikkelen', is de kernvraag die telkens weer gesteld wordt in de opleiding. Je leert ook hoe je die kennis kunt overbrengen naar begeleiders van kinderen, hoe je individuen en groepen kunt coachen, hoe je projecten kunt opzetten, hoe je contacten kunt leggen met ouders en verenigingen en hoe je kunt netwerken en duidelijk communiceren. Je wordt met andere woorden klaargestoomd om verchillende taken tegelijk te kunnen vervullen: van leidinggevende tot coach, van plannen en roosteren tot het uitwerken van een pedagogisch beleid op de werkvloer zelf.