U bent hier

Vind je het boeiend om samen kleuters de wereld te (her)ontdekken en ben je creatief met taal, muziek, beweging of beeld? 

Als leraar Kleuteronderwijs werk je op een creatieve en dynamische manier met jonge kinderen. 

Je wordt opgeleid tot een gedreven kleuteronderwijzer. Samen met de kleuters (her)ontdek je de wereld en leer je creatief omgaan met taal, beeld, muziek, drama en beweging. 

Naast de gemeenschappelijke basisvorming krijg je wereldoriëntatie, wiskundige initiatie, ontwikkelen, leren en opvoeden, Nederlands, muzische vorming (beeld, drama, muziek en beweging), lichamelijke opvoeding en projectonderwijs. Uiteraard loop je ook verschillende stages. 

Stap in een afwisselend en boeiend beroep, waarbij je elk jaar opnieuw een enthousiaste en dankbare groep kleuters krijgt die je in hun ontwikkeling kunt begeleiden. Leraar zijn is ongetwijfeld één van de mooiste beroepen. Als leraar kleuteronderwijs is het een plezier om kinderen te mogen begeleiden bij hun eerste stappen in het onderwijs. Zo oefen je een enorme impact uit op de vele schooljaren die nog volgen. Door kinderen met een open blik de wereld te laten verkennen, maak jij het verschil. 

Wil jij de samenleving van vandaag en morgen mee vorm geven, dan is de bachelor Kleuteronderwijs een goede keuze!