U bent hier

Ambitie en gastvrijheid. Deze twee begrippen gaan hand in hand in de hospitalitysector. In de boeiende hotelwereld is er plaats voor mensen die weten wat ze willen en die leven volgens het motto 'work hard and love what you do'. De hotelwereld staat te popelen om nieuw, ambitieus talent te ontvangen. Ook voor studenten uit Nederland heeft de opleiding Hotelmanagement in Brussel veel te bieden.

Ready?

Lijkt dit iets voor jou? Als je een carrière in de hospitalitysector zoekt ben je in deze opleiding in elk geval aan het juiste adres! Als je al over een diploma hoger onderwijs beschikt kan je het bachelordiploma Hotelmanagement op 1 jaar tijd halen met studieduurverkorting.

Waarom Hotelmanagement aan de Erasmushogeschool Brussel studeren?

De troeven van onze opleiding zijn de locatie in het bruisend toeristische centrum van Brussel, het ruim talenpakket en vooral het thematisch onderwijs. Wij opteren ervoor om je doorheen de drie jaren thema's aan te reiken waar je in groepsverband gedurende een korte periode intensief aan werkt. Maar de grootste troef is zeker en vast dat je tijdens je opleiding minstens 70 keer in aanraking komt met de Belgische en internationale hospitalitysector. Je wordt niet enkel ondergedompeld in de boeiende wereld van hoteliers, je gaat er ook deel van uitmaken. Eén ding is zeker, in geen enkele sector kan je op zo een korte tijd een blitscarrière uitbouwen als in de hotelwereld. Halverwege het derde jaar hebben de meeste studenten reeds een contract op zak.

Waarom scoort Brussel zo goed op het vlak van Hotelmanagement? 

Met ruim 180 hotels heeft Brussel de sterkste hotelconcentratie in België. In Brussel is 90% van de Belgische luxehotelkamers gehuisvest. Onze hoofdstad is een heel belangrijke speler in de (inter)nationale hotelketenindustrie, heeft het hoogste gemiddeld aantal kamers per hotel, en de hoogste kamerdensiteit. Denk in dat verband ook aan de troeven van Brussel Stad, Brussel Airportzone en de EU-Leopoldwijk.

Als Nederlander studeren in België?

Heb je zin in een buitenlands avontuur, maar wil je je vertrouwde omgeving toch niet helemaal verlaten? Kies dan voor een opleiding Hotelmanagement in jouw buurland, België. En waar kan dit beter dan in het bruisende centrum van Europa, Brussel? De Erasmushogeschool biedt een professionele bacheloropleiding Hotelmanagement aan en stoomt je zo klaar voor een leidinggevende of managementfunctie in de hospitalitysector.  Lees meer

Deze opleiding heeft een kwaliteitsgarantie, wat betekent dat ze alle kwaliteitstoetsen heeft doorstaan. Wat we daarmee bedoelen lees je hier.