U bent hier

Het labo van de communicatiewereld voor doeners die (verder) denken

  • Hoe weet je dat de nieuwe iPhone wordt verkocht en waarom staan ze daarvoor in rijen aan te schuiven?
  • Wat hebben een groep pinguïns op een ijsschots en een haai te maken met openbaar vervoer en waarom scoort dit filmpje van De Lijn zo geweldig?
  • Wie organiseerde die flashmob en zorgde ervoor dat het filmpje een hype werd op YouTube?
  • Hoe komt het dat duizenden zich inzetten voor acties als Music for Life en dat ze miljoenen inzamelen voor een goed doel?

Achter elke sterke organisatie of elk straf merk, staat een team van gedreven communicatieprofessionals. Zij bedenken hoe ze jou het best kunnen bereiken. Ze werken in uiteenlopende sectoren en organisaties en via verschillende media. Wil je deel uitmaken van zo'n team? De opleiding bachelor in het Communicatiemanagement van de Erasmushogeschool Brussel bereidt je daar drie jaar lang op voor.

Kom eens deelnemen aan een openlesdag. Het ideale moment om kennis te maken met Communicatiemanagement!

Waarom Communicatiemanagement aan de Erasmushogeschool Brussel studeren?

  • Omdat je een allround communicatieprofessional wil worden. Wij bieden je een brede vorming in alle communicatiedisciplines, zowel online als offline. Zo word je multi-inzetbaar op de arbeidsmarkt. Bij ons ontdek je je talenten en krijg je de kans ze te ontplooien. Binnen het kader van je opleiding kan je jezelf profileren: je kiest zelf je keuzetraject, je eigen stageplaatsen, je minor en je afstudeerproject.
  • Omdat je niet moet kiezen voor een afstudeerrichting, word je opgeleid tot een zeer veelzijdige communicatiespecialist.
  • Omdat je meertaligheid een troef vindt en een entree tot een wereld vol culturele verschillen. Wij bieden je een stevige basis van kennis en vaardigheden, zowel met het oog op een toekomstige job als met een open blik voor de wereld. En dat midden in Brussel, in het centrum van Europa.

De docenten coachen en begeleiden je persoonlijk. De specialisten binnen de opleiding zijn gepassioneerd door hun vak en willen hun professionele ervaring met jou delen. Ook je opdrachten zitten geworteld in de beroepspraktijk en komen effectief van bedrijven en organisaties. Je krijgt daarbij veel vrijheid, maar je staat er nooit alleen voor.

De opleiding Communicatiemanagement is gericht op het ontwikkelen van je zelfstandigheid en op actief leren. Dat wil zeggen dat je veel minder in de klas 'gewoon' lessen volgt, en dat je meer zelfstandig werkt, individueel en in groep. Naarmate je vordert in je studies wordt het steeds belangrijker dat je zelfstandig kan werken. Steeds meer ligt de focus op ervaring opdoen in de praktijk. Steeds meer dagen we je uit om in teamverband communicatieopdrachten uit het werkveld aan te pakken en tot een goed einde te brengen. Vallen mag, opstaan is een must en we laten je hierbij uiteraard niet aan je lot over. Een hecht team van gedreven docenten zal je coachen, vakspecialisten met jaren beroepservaring evenals gastdocenten uit het werkveld zullen je met raad en daad bijstaan.

Kwaliteit opleiding

De opleiding Communicatiemanagement van de Erasmushogeschool Brussel scoorde zeer hoog en bevestigt hiermee alweer haar kwaliteitsniveau. Dat bleek uit het rapport dat de visitatiecommissies begin 2014 overhandigden aan de zes Vlaamse opleidingen Communicatiemanagement. Om meer te weten, klik hier.

Taalbad MMM

Wil je graag je Engels of Frans versterken?

De Erasmushogeschool Brussel biedt je, in samenwerking met het opleidingscentrum SYNTRA Brussel, een intensief taalbad aan gedurende 7 sessies. 

Lees meer in onze brochure