U bent hier

Het kenniscentrum Design & Technology for Mobile & Wearable zal zijn expertise bouwen rond mobiele technologie in brede zin van het woord, met inbegrip van de nieuwe wearable technologieën.

Deze expertise zal zich focussen op de integratie van mobiele en wearable technologieën in bedrijfsprocessen. Daar waar de opleiding Dig-X zich eerder toelegt op de architecturale aspecten en technisch design van de mobiele toepassingen, ligt de nadruk in de opleiding Multec op het grafisch design en de multimediale en interface gebonden aspecten.

Beide opleidingen kunnen daarbij hun expertise op het gebied van Usability en User Experience Design ten volle inzetten. Naast de technologische kennis kan ook de kennis omtrent projectmanagementtechnieken zeer nuttig zijn binnen het kenniscentrum.

Het kenniscentrum zal een maximale integratie van het onderzoek in de opleidingen nastreven. Momenteel zijn er binnen de opleidingen Dig-X en Multec heel wat opleidingsonderdelen die gerelateerd zijn aan de mobiele sector (oa Mobile Apps, Project Mobile Apps, Innovation for App & Web, …). Binnen de opleiding Multec is er zelfs een specialisatie Mobile App & Web die integraal gewijd is aan het ontwerp en de ontwikkeling van mobiele applicaties.

Een kenniscentrum is de ideale manier om enerzijds projecten vanuit de private sector te laten uitwerken door studenten en anderzijds studenten te laten kennis maken met praktijkvoorbeelden uit een sector die de toekomst binnen het ICT-landschap nog grondig zal beïnvloeden. Het is via de dienstverleningsroutes (externe link) die zeer recent werden opgesteld dat het departement deze samenwerking graag wil bevorderen en ondersteunen.

Het kenniscentrum heeft een eigen blog, klik dus zeker door!