Topsport en studie

Om te bepalen wie voor dit statuut in aanmerking komt, heeft de EhB samen met de Vrije Universiteit Brussel, per sportak, criteria vastgelegd.

Wie zich als (toekomstige) student aan de EhB in een dergelijke topsportsituatie bevindt of meent te zullen bevinden, kan op basis van een gemotiveerd dossier het bijzonder statuut “Topsport en Studie” aanvragen. Hier vind je het aanvraagformulier terug.

Als dit statuut is toegekend dan kun je bepaalde faciliteiten aanvragen. Zo kun je bijvoorbeeld je examens spreiden, examens in een alternatieve vorm afleggen en gebruik maken van individuele begeleiding.

Deze zogenaamde redelijke voorzieningen geven je de mogelijkheid om met gelijke kansen aan de opleiding te beginnen.

Voor verdere hulp kun je contact opnemen met de trajectbegeleiders van de departementen.

Op de foto: Studente Voedings- en Dieetkunde Amelie Rosseneu (in het blauw natuurlijk) in actie tijdens het Belgisch Kampioenschap van 2008.