Vragen over begeleiding

Welke begeleiding biedt de Erasmushogeschool?

Afhankelijk van de vraag of het probleem, staan er in de Erasmushogeschool medewerkers klaar met wie de student in alle rust en discretie een situatie kan bespreken.

Trajectbegeleiders helpen bij de studiekeuze zelf of bij het samenstellen van het studieprogramma, studentenbegeleiders zijn het contact voor vragen over studiemethodes of persoonlijke problemen, de ombuds is dan weer het contact als er geschillen zijn. Bij aanvang van het jaar verneemt de student wie deze personen voor zijn/haar opleiding zijn.

Mijn zoon/dochter is dyslectisch. Kan hij/zij het studeren wel aan?

Jazeker! Als men een functiebeperking meldt bij de inschrijving, dan werken wij een speciale regeling uit. Op die manier houden de docenten rekening met problemen die studenten kunnen ervaren. Meld het bij de inschrijving en dan wordt je zoon/dochter uitgenodigd op een gesprek met de studentenbegeleider. Zie ook deze pagina.

Het academiejaar is al begonnen, maar het loopt niet zo goed. Wat nu?

Je zoon/dochter kan dan best zo snel mogelijk contact opnemen met de trajectbegeleider of de studentenbegeleider. Samen kunnen zij nagaan wat er fout gaat en wat de beste aanpak is. Met oog op het leerkrediet, dat uiteraard vermindert als men vakken niet haalt, is het aangewezen niet te lang te wachten om zo'n gesprek aan te gaan. Dit is uiteraard vertrouwelijk.