geweldloze communicatie
Bij- en nascholing

Geweldloze en verbindende communicatie 18-19 (VOLZET)

De sessies van juni zijn volzet!

De geweldloze communicatiemethode van Marshall Rosenberg is een zeer interessant kader om meer verbindend en empathisch met anderen te communiceren, van hart tot hart, ook in een professionele setting. Tijdens deze introductiedag oefenen we met de bouwstenen van de geweldloze communicatiemethode en gaan we met voorbeelden uit je eigen praktijk aan de slag. Daarnaast is er ruimte voor o.a. de volgende vragen:

 

  • Hoe kan ik op een authentieke manier communiceren, ook in een professionele context?
  • Hoe kan ik nee zeggen en toch in verbinding blijven met anderen?
  • Hoe kan ik assertief zijn zonder aanvallend of verwijtend te worden of mezelf terug te trekken?
  • Hoe kan ik mezelf en anderen beter begrijpen?
  • Hoe kan ik moeilijke gesprekken hanteren en constructief omgaan met negatieve emoties?

 

Trainer: Lucie De Meyst, lector Erasmushogeschool Brussel

Lucie De Meyst is master in de politieke en sociale wetenschappen en sinds oktober 2006 werkzaam als lector sociaal werk aan de Erasmushogeschool Brussel. Ze doceert er communicatietraining, persoonlijke ontwikkeling, begeleiden van groepen, vormingsmethoden, agogiek en sociale ongelijkheid. Ze behaalde in 2016 het Getuigschrift van Creatief Agogisch Coach en specialiseerde zich in verbindende communicatie en lichaamstaal. Groepen coachen op een creatieve en ervaringsgerichte manier is haar passie.

Attest

Na het beëindigen van deze opleiding ontvang je een attest.

Schrijf je in

Programma

Datum naar keuze:

•    Maandag 19 november 2018 (1d-training) of  
•    Maandag en dinsdag 3-4 juni 2019 (2d-training)
 

Kosten

Het inschrijvingsgeld bedraagt 110 euro per dag, broodjeslunch en dranken inbegrepen. De opleidingen van EHB+ komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Zo betaalt u maar een deel van het inschrijvingsgeld. Lees zeker ook de betalingsvoorwaarden.

 

-> In company: Hebben meerdere collega’s interesse voor deze opleiding? Breng dan deze opleiding naar uw afdeling of onderneming. Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, uw sector. Vraag dan een in company opleiding aan via dit mailadres.

Locatie

Campus Bloemenhof

Zespenningenstraat 70
1000 Brussel

lokaal 005

Het inschrijvingsgeld bedraagt 110 euro per dag, broodjeslunch en dranken inbegrepen. De opleidingen van EHB+ komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Zo betaalt u maar een deel van het inschrijvingsgeld. Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Zie hiervoor de betalingsvoorwaarden.

Doelgroep

Professionals die hun omgang met mensen willen verbeteren en verdiepen.

Inschrijven

Nog vragen?

Inhoudelijke vragen:
Lucie De Meyst

Administratieve vragen:
Annie Verhaeghe