Studiefinanciering

Heb je het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, dan kan je met al je vragen terecht bij de sociale dienst van Stuvo EhB:

• Voorschot op de studietoelage:

Omdat de berekening en je studietoelage meestal even op zich laten wachten, kan je een voorschot op je studietoelage aanvragen tot de helft van het bedrag van de studietoelage. Indien je graag een voorschot op je studietoelage wilt, maak je best eerst een afspraak bij de dienst centen voor studenten en vragen we je studietoelage samen aan.

• Stuvo-toelage:

Een Stuvo-toelage is een vorm van studiefinanciering waarbij het ontvangen bedrag niet moet worden terugbetaald. Deze toelage wordt toegekend na een onderzoek van je sociale en financiële situatie. Vanaf dit academiejaar kan je dit online aanvragen via canvas.

• Lening:

In uitzonderlijke gevallen kan je een renteloze lening krijgen. Dit bedrag betaal je volgens een betalingsschema tijdens het academiejaar of na beëindiging van je studies terug.

Maak nu je afspraak online!

Wens je graag financiële ondersteuning in de vorm van een Stuvo-toelage, lening of een voorschot op je studietoelage van de Vlaamse Overheid? Maak hier je afspraak online aan.

Heb je nog vragen ivm financiële steun? Stuur gerust een mailtje naar centenvoorstudenten@ehb.be