Studiefinanciering

Heb je het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, dan kan je met al je vragen terecht bij de sociale dienst van Stuvo EhB:

• Stuvo-toelage:

Een Stuvo-toelage is een financieel bedrag dat studenten kunnen aanvragen die moeilijkheden ondervinden om hun studiekosten te betalen. Je vervoer van en naar de campus, je inschrijvingsgeld, bijkomende kosten, een eventuele aankoop van een laptop,... zijn kosten die erg oplopen. We doen een onderzoek naar je sociale en financiële situatie en gaan na of je in aanmerking komt voor een Stuvo-toelage. Je kan een Stuvo-toelage online aanvragen via Sharepoint.

! OPGELET: Gebruik best Chrome of Firefox om het aanvraagformulier in te vullen!

• Lening:

In uitzonderlijke gevallen kan je een renteloze lening krijgen. Dit bedrag betaal je volgens een afbetalingsplan tijdens het academiejaar of na beëindiging van je studies terug.

• Voorschot op de studietoelage:

Bij zelfstandige studenten of in complexe dossiers kan het zijn dat je wat langer moet wachten op je studietoelage. In deze gevallen kan je bij Stuvo een voorschot op je studietoelage aanvragen. Maak hiervoor een afspraak bij ons.

• Opleidingscheques

Je hebt een job en je wilt buiten de werkuren een opleiding volgen om je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Hiervoor kan je opleidingscheques aanvragen om je opleiding te betalen. Bij de Erasmushogeschool Brussel kan je hiermee je inschrijvingsgeld en de bijkomende kosten* betalen. Je kan per academiejaar tot 250 euro aan opleidingscheques aanvragen. Opgelet, er wordt niet teruggegeven op opleidingscheques. Vraag dus eerst na hoeveel je opleiding kost, vooraleer opleidingscheques aan te vragen.*hiermee worden de kosten voor kopieën, uitstappen,... vergoed. Dit bedrag betaal je bij de start van het academiejaar. Het bedrag varieert naargelang de opleiding die je volgt.

Interessante link: www.vlaanderen.be/opleidingscheques-voor-werknemers

Nieuw! Sinds 1 september 2020 vraag je de opleidingscheques aan via het e-loket van het departement Werk en Sociale Economie (WSE). Vanaf nu ontvang je de cheques bovendien in digitale vorm. Betaal je (een deel) van je studiegeld met elektronische opleidingscheques? Mail je cheques dan naar opleidingscheques@ehb.be.

Maak nu je afspraak online!

Een stuvotoelage: aanvragen via sharepoint, heb je hulp nodig bij je aanvraag dan kan je online een afspraak maken met een collega via MS Teams of telefonisch.

Een lening of voorschot: hiervoor moet je eerst een afspraak maken met een collega via MS Teams of telefonisch.

Je kan via de online agenda doorgeven welke optie je verkiest. Je kan MS Teams downloaden via deze link

• Maak hier een afspraak bij Angelique Roels
  • Maak hier een afspraak bij Myrthe Mercken
  • Maak hier een afspraak bij Sofie Haegemans