Student zijn in Brussel

Studeren in Brussel

Hoe zie jij Brussel? Ken je de stad enkel van de Grote Markt, de Nieuwstraat, Manneken Pis en het Atomium? Dat is jammer, want onze hoofdstad is zoveel meer dan dat! Wist je trouwens dat het de grootste studentenstad van het land is? Het leven stopt hier dus niet om 16u, wel integendeel. Zet je tanden ‘ns in Brussel en ontdek de AB, ons RITCS café, de terrasjes aan de Sint-Gorikshallen, de vele parken en het grote cultuuraanbod. Of waarom gewoon geen flesje kraken met vrienden aan het Poelaertplein, met zicht op de stad?

Studenten op een terrasje aan Sint-Goriks

Waarom ik voor EhB heb gekozen? Omdat het in Brussel is, de hoofdstad van Europa. En toch had ik nooit gedacht dat Brussel zo leuk zou zijn. Op weg naar school zijn er cafeetjes, bars, winkeltjes ... Ik vind het hier superleuk en zou het zeker opnieuw voor Brussel kiezen. Je leert hier ook constant nieuwe mensen kennen. Bovendien was de ontvangst superplezant. Ik voelde me meteen thuis. Je kan de leerkrachten altijd aanspreken, wanneer je maar wel. Het is eigenlijk één grote familie.

Student Jan De Kegel vertelt over Brussel
Jan De Kegel
student campus Bloemenhof
Studenten praten op de campus

Een stapje voor

Studeren in Brussel heeft nog een andere belangrijk voordeel: onze hoofdstad huisvest niet alleen nationale en internationale organisaties, zoals de Europese Unie, maar is ook de thuisbasis van heel wat multinationals. Met veel van die bedrijven hebben we goede contacten via interessante stageplekken, gastdocenten of andere samenwerkingen. Vaak kijken die bedrijven ook vol belangstelling uit naar onze afgestudeerden, voor de invulling van hun vacatures. Je hebt dus meteen een stapje voor, zowel tijdens je studie als daarna.

Ik vind Brussel een supertoffe stad. Het leeft hier ook altijd. Het is gewoon een fijne stad om te zijn.

Studente Lana Mus vertelt over Brussel
Lana Mus
studente campus Bloemenhof

Sport

Sporten in Brussel? Zeker! Onze dienst studentenvoorziening (Stuvo EhB) selecteert voor jou trouwens de beste sportplekken in de stad. Tennis, voetbal, zwemmen, … Het zit allemaal in het UAB-sportaanbod. Liever Fitnessen? Als EhB-student krijg je een korting van 50% bij Basic Fit. Perfect om je voor te bereiden op de 20km door Brussel, eind mei.

Ook als je eerder een passieve topsporter bent, die het best presteert naast het veld, is Brussel voor jou één grote hotspot. De Memorial Van Damme, de duels in het Koning Boudewijn- en Constant Vanden Stockstadion … En in 2019 kan je in het centrum zelfs de start van de Tour de France 2019 mee beleven! Gelukkig heb je nog even de tijd om je wielerkennis bij de spijkeren.

20 kilometer door Brussel

Beste studentenstad van België

Brussel is de beste studentenstad van het land, en staat op een 45ste plaats wereldwijd. Dat zeggen wij niet, maar de invloedrijke QS-ranglijst, die onder meer de beste studentensteden in kaart brengt. We staan daarmee hoger dan Stockholm (47), Rome (65) en Valencia (25). De eerste drie plaatsen zijn trouwens voor Montreal, Parijs en Londen. Zo weet je meteen waar je best op uitwisseling gaat. ;-)

Foto van de Briklist

Brik

Brik (staat voor Brussel&ik) ontsluit voor jou alles wat mooi, makkelijk, goed, leerzaam, leuk en interessant is in Brussel. Ken je de Briklist trouwens al? Het zijn de beste Brusseladresjes van en voor studenten. De beste ijsjes, de coolste streetart, de tofste cafés, de hipste clubs … één (web)adres.

Korting dankzij de stuvocheque bij AB, Botanique, RITCS CAFE, CINEMA RITCS …

Als nieuwe EhB-student krijg je bij de start van het academiejaar een Stuvocheque Cultuur. Met die cheque krijg je eenmalig 10 euro korting bij AB, Botanique, Kaaitheater, Beursschouwburg, RITCS café, CINEMA RITCS en Kultuurkaffee.