Studeren in Brussel

studenten op café

Studeren in Brussel, wereldstad op studentenmaat

Brussel, ach, Brussel. Zij die er studeren weten het: geen stad boeiender dan onze hoofdstad. Niet alleen om je te amuseren, maar ook als verrijking van je studie is Brussel onovertroffen. Al onze opleidingen zorgen ervoor dat je straks tijdens je eerste jobinterview kunt zeggen: Brussel heeft mijn diploma diepgang gegeven.

Wereldstad op studentenmaat: dat vat Brussel kort samen.  Met meer dan 25.000 Nederlandstalige en 60.000 Franstalige studenten is Brussel vooral een jonge stad. Tel daar nog eens de internationale studenten bij en je weet dat de nieuwe vriendschappen voor het oprapen liggen.

Brussel is ook een bedrijvige plek, dat moet wel, als je je het centrum van Europa noemt. In zo'n internationale stad kun je niet anders dan een voorloper zijn: in techniek, innovatie en onderzoek, in diversiteit, in flexibiliteit, in tolerantie. Een ideale plek dus om een professionele bachelor te volgen, want onze relaties met partners uit de regio vormen dankzij die kenmerken de sterkte van onze opleidingen.

Wil je alvast een tip om Brussel te leren kennen? Volg brusselblogt.be, geen nieuws, maar meningen, ervaringen en recensies.

STUVO EhB

STUVO staat voor Studentenvoorzieningen, mocht je je dat afvragen. De STUVO-ploeg is je partner bij allerhande vragen over Brussel.  Wil je op kot? Heb je vragen over metro of fietsen in Brussel? Wil je sporten in de stad? Check alvast hun webpagina voor tips en weetjes. Hun programmatie in het RITCS Café is ook op maat van de studenten. En vergeet vooral de STUVO-cultuurcheque niet!.

Hou dus zeker de facebookpagina van STUVO in de gaten!

Brik - student in Brussel

Brik is de servicedesk voor stadstudenten. Zij zorgen, samen met de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen, voor de studenten in Brussel. Je kan bij hen terecht voor huisvesting, mobiliteit, stadsleven en evenementen. Neem gerust een kijkje op hun website. Ze helpen je met veel plezier verder.

Onze hoofdstad is een bloeiende stad om te studeren,  maar ook om te leven. Ontdek Brussel, waar op elke hoek wel iets te beleven valt! Snuif je graag wat cultuur op? Ben je toe aan wat rust in het groen? Heb je zin in een lekker hapje met je vrienden? Of wil je dansen op opzwepende beats? In Brussel kan het allemaal! Hieronder vind je meer info over alles wat Brussel je te bieden heeft. Veel plezier met het ontdekken van jouw studentenstad!

We delen hieronder graag wat links van Brik:

studenten in brussel
studenten in metro