Student in huis door corona? Wat kan ik doen?

Op deze pagina bundelen we wat tips om je studerende zoon of dochter bij te staan in deze periode van thuisonderwijs. Zo kun je het nog beter bijstaan.

Toch nog een andere vraag? Weet dat u altijd bij ons terecht kan via info@ehb.be of telefonisch 02 523 37 37.

Een kleine houvast in de vorm van een pdf

Heeft u een student in huis? Meer dan één? Dan weet u dat afstandsleren niet altijd even evident is. Daarom vier vuistregels voor ouders met thuisstuderende kinderen: klik hier.

Waar vindt mijn zoon/dochter de laatste juiste informatie over de studies?

Op de website van de hogeschool vindt u algemene updates terug. Deze gelden voor de hele hogeschool. De meest recente informatie van de opleiding zelf, gebeurt via de schoolmail van de student en Canvas. Uw student kan ook altijd terecht met vragen bij het opleidingshoofd.

Ik merk dat mijn zoon/dochter het emotioneel moeilijk heeft. Waar kan hij/zij terecht?

Merk je dat je student minder vrolijk is, moeilijk uit bed geraakt of veel stress ervaart? Stimuleer je student contact op te nemen met de studiebegeleider. Daarnaast kan je student ook altijd terecht bij hulpverleners via chat of telefoon:

• Teleblok (NL): chat elke avond tussen 18u en 23u
  • Télé-accueil (FR): bel naar 107
  • JAC: chat tussen 11u en 20u
  • CAW: chat tussen 13u en 19u
  • Awel (NL): chat tussen 18u en 22u of bel vanaf 16u op het nummer 102 of bel naar 102
  • Tele-onthaal (NL): 24u per dag bereikbaar op het nummer 106 of chat tussen 18u en 23u
  • Ecoute–enfants (FR), bel naar 103.

Nog extra informatie nodig? Bezoek onze eigen webpagina

Mijn zoon/dochter is ziek, hoe moet het nu verder?

Voor enkele dagen ziekte geldt nog steeds dezelfde afspraak als anders: je student zal zijn/haar doktersattest opladen op Bamaflex. Is je zoon/dochter langdurig ziek? Contacteer dan het opleidingshoofd of de studiebegeleider.

Mijn zoon/dochter moet nu zelfstandig leerstof verwerken? Wat houdt dit in?

Je student zal online ‘live’ lessen afwisselen met zelfstandig verwerken van de leerstof. De docenten doen hun uiterste best om zoveel mogelijk verwerkingsoefeningen en -opdrachten mee te geven, alsook digitaal beschikbaar te zijn voor vragen. Je student zal dus de uren die hij/zij normaal op de schoolbanken zit, moeten doorbrengen achter de laptop.

De communicatie met je student verloopt via de schoolmail. Deze dagelijks bekijken is dus dé boodschap!

Hoe kan ik mijn zoon/dochter helpen?

Heeft je student niet altijd een laptop ter beschikking, of geen goede netwerkverbinding? Ga naar deze pagina voor meer informatie.

• Breng mee structuur in de weekdagen.
  • Spreek af wanneer je student voor school werkt en dus niet beschikbaar is voor extra hulp in het gezinsleven.
  • Probeer in de mate van het mogelijke op die momenten een rustige ruimte te voorzien voor je student.

Andere tips kan je altijd hier terugvinden.

Heb je vragen over het coronavirus en de maatregelen in ons land?

Alle info over het coronavirus en de maatregelen in ons land vind je op deze website (DE/EN/FR/NL). Je kan met je vragen ook terecht op de infolijn over het Coronavirus (FR/NL): 0800 14 689.

Heb je behoefte aan informatie over het coronavirus in België in je eigen thuistaal? Ga naar www.integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info. Hier vind je in 34 talen de nodige informatie over de maatregelen in ons land en hoe je jezelf kunt beschermen. Ook de hogeschool volgt de richtlijnen van de overheid nauwgezet op.