Tekst
Bij- en nascholing

Voedingsproductontwikkeling - Food product design

Innoveren is een must om concurrentieel te zijn. Productontwikkeling neemt hierbij een belangrijke plaats in. Tijdens deze opleiding willen we de trends in de voedingsindustrie onderzoeken, de behoeften van de markt analyseren en de verschillende fasen van het productontwikkelingsproces leren kennen aan de hand van praktische voorbeelden en cases. We gaan ook echt aan de slag en werken een eigen idee uit.

Meer specifiek komen gedurende deze 5-dagen opleiding volgende items aan bod:

  • de marketingaspecten van productontwikkeling (ism Living Bran)
  • de voedingstrends en hypes (EhB)
  • wat is smaak en hoe voer je op een correcte manier smaaktesten uit? (ism SENSTECH)
  • een voorstelling van enkele uitgewerkte case-studies (ism UGent)
  • een bezoek aan het ‘innovation center’ van Puratos
  • een overzicht van de processen en bewerkingen die voedingsmiddelen ondergaan (ism ILVO)
  • workshops waarbij een eigen idee uitgewerkt wordt tot een product dat voorgesteld en geëvalueerd wordt (EhB)

Attest

Na het beëindigen van deze opleiding ontvang je een attest (80% aanwezigheid).

Vakken

De lessen zullen wekelijks doorgaan op donderdag van 1 maart 2018 tot en met 29 maart 2018.

Download hier(externe link) het uitgebreide programma met bijhorende lesdata en uurregeling.

Kosten

Het inschrijvingsgeld bedraagt 475 euro.  Lees zeker ook de betalingsvoorwaarden.

Locatie

Campus Jette

Laarbeeklaan 121
1090 Jette

Doelgroep

Je beschikt over een bachelordiploma Voedings- en Dieetkunde, Agro- en Biotechnologie/richting Voedingsmiddelentechnologie, Marketing (en/of PR), of een masterdiploma bio-ingenieur richting Voeding of een masterdiploma industrieel ingenieur. Of je volgt simultaan dergelijke opleiding en bent reeds geslaagd voor je eerste deeltraject.

Inschrijven

Inschrijven doe je hier.