continuing education
Bij- en nascholing

Voeding in de geriatrie 20-21

Met praktijkvoorbeelden lichten we het algemeen en het voedingsbeleid in de praktijk toe.

We bespreken de zin en onzin van diëten in de geriatrie en aangepaste voeding op maat van senioren (fingerfood, enterale voedingen met overzicht van het productaanbod op de geriatrische markt, het belang van vocht,…).

Doelstelling

  • Kennis en inzicht verwerven in een algemeen- en voedingsbeleid bij ouderen in een klinische setting, woonzorgcentrum en in de thuiszorg
  • Kennis en inzicht verwerven in voeding op maat van senioren en het productaanbod op de geriatrische markt
  • Kennis en inzicht in aspecten en essenties van gastrologie
  • Belang inzien van de essentie van smaak en proeven in de zorg
  • Kennis en inzicht in sfeerschepping, etiquette rond maaltijdgebeuren en tips and tricks voor maaltijdhulp

Attest

Getuigschrift bij minstens 80% aanwezigheid.

Programma

Deze opleiding gaat door op:

  • Donderdag 25 februari 2021
  • Donderdag 4 maart 2021
  • Donderdag 11 maart 2021
  • Donderdag 18 maart 2021
  • Donderdag 25 maart 2021

Lessenrooster Geriatrie AJ2021 - EhB.pdf

 

 

Campus Jette

Laarbeeklaan 121
1090 Jette

Kosten

Het inschrijvingsgeld bedraagt €475.  De navorming kan ook per dag gevolgd worden (1 dag = €100)

Vereiste voorkennis

Bij voorkeur ben je in het bezit van een diploma bachelor in de Voedings- en Dieetkunde of Verpleegkunde; of je volgt simultaan een dergelijke professionele bacheloropleiding; of je hebt een werkervaring als geriatrische zorgverlener bv. medewerker woonzorgcentrum.

Inschrijven

Inschrijven doe je hier.  Na inschrijving ontvang je een factuur.

Deel dit