EhB
Bij- en nascholing

Voeding in de geriatrie 19-20

Met praktijkvoorbeelden lichten we het algemeen en het voedingsbeleid in de praktijk toe.

We bespreken de zin en onzin van diëten in de geriatrie en aangepaste voeding op maat van senioren (finger food, enterale voedingen met overzicht van het productaanbod op de geriatrische markt, het belang van vocht,…).

Een geleid bezoek aan een woonzorgcentrum (inclusief grootkeuken) mag niet ontbreken als praktijkvoorbeeld.

Doelstelling

  • Kennis en inzicht verwerven in een algemeen- en voedingsbeleid bij ouderen in een klinische setting, woonzorgcentrum en in de thuiszorg
  • Kennis en inzicht verwerven in voeding op maat van senioren en het productaanbod op de geriatrische markt
  • Kennis en inzicht in aspecten en essenties van gastrologie
  • Belang inzien van de essentie van smaak en proeven in de zorg
  • Kennis en inzicht in sfeerschepping, etiquette rond maaltijdgebeuren en tips and tricks voor maaltijdhulp

Attest

Attest van aanwezigheid (bij minstens 80% aanwezigheid)

Programma

  • Donderdag 27 februari 2020
  • Donderdag 5 maart 2020
  • Donderdag 12 maart 2020
  • Donderdag 19 maart 2020
  • Donderdag 26 maart 2020

Voeding in de geriatrie - Planning AJ1920.pdf

 

 

Campus Jette

Laarbeeklaan 121
1090 Jette

Kosten

Het inschrijvingsgeld bedraagt €475.  De navorming kan ook per dag gevolgd worden (1 dag = €100)

Vereiste voorkennis

Je hebt een diploma bachelor in de Voedings- en Dieetkunde of Verpleegkunde, of je volgt simultaan een dergelijke professionele bacheloropleiding, of je bent als medewerker betrokken bij de voeding van ouderen…

Inschrijven

Inschrijven doe je hier.  Na je inschrijving zal je een factuur ontvangen.

Nog vragen?

Deel dit