food
Bij- en nascholing

Voeding in de geriatrie 22-23

Voeding in de geriatrie

We bespreken de zin en onzin van diëten in de geriatrie en aangepaste voeding op maat van senioren (fingerfood, enterale voedingen met overzicht van het productaanbod op de geriatrische markt, het belang van vocht,…).
Verschillende professionals uit het werkveld komen hun expertise delen. Centraal staat de voedingszorg bij een oudere, geriatrische populatie. 

Met praktijkvoorbeelden lichten we het algemeen en het voedingsbeleid in de praktijk toe.

Wat ga je leren

 

  • Het voedingsbeleid in een woon- en zorgcentrum;
  • Het voedingsbeleid in de thuiszorg; 
  • Het takenpakket van een diëtist in een geriatrische instelling;
  • Malnutritie en voedingszorg bij ouderen;
  • Introductie van fingerfoods bij ouderen in een woon- en zorgcentrum;
  • Tips en tricks voor maaltijdhulp in de geriatrie; 
  • Zin en onzin van diëten in de geriatrie;
  • Diabetes en nierinsufficiëntie in de geriatrie;
  • Smaakvolle maaltijden in de grootkeuken;
  • Producten (bijvoedingen, modules, enterale en parenterale voedingen) voor een geriatrische populatie.
  • Sommige experten organiseren (kook)workshops in navolging van hun theoretische toelichtingen.
  • Kennis en inzicht verwerven in een algemeen- en voedingsbeleid bij ouderen in een klinische setting, woonzorgcentrum en in de thuiszorg
  • Kennis en inzicht verwerven in voeding op maat van senioren en het productaanbod op de geriatrische markt
  • Kennis en inzicht in aspecten en essenties van gastrologie
  • Belang inzien van de essentie van smaak en proeven in de zorg
  • Kennis en inzicht in sfeerschepping, etiquette rond maaltijdgebeuren en tips and tricks voor maaltijdhulp

Attest

Na het beëindigen van de opleiding ontvang je een aanwezigheidsattest.

Programma

Deze opleiding vindt plaats op:
 

  • 23 februari 2023
  • 2 maart 2023
  • 9 maart 2023
  • 16 maart 2023
  • 23 maart 2023

Programma volgt

Locatie

Campus Jette

Laarbeeklaan 121
1090 Jette

Kosten

Het inschrijvingsgeld bedraagt 475 euro.  De navorming kan ook per dag gevolgd worden (1 dag = €100)

Subsidie via KMO-portefeuille is mogelijk (KMO eerst aanvragen, vervolgens volgt factuur, erkenningsnummer: DV.O100153).
Indien de betaling door de werkgever dient te gebeuren, graag het facturatieadres doorgeven bij de registratie.

Inschrijven

Inschrijven kan je hier vanaf 25 juni 2022.  Kort voor aanvang zal je de factuur ontvangen per email.

Vereiste voorkennis

Bij voorkeur ben je in het bezit van een diploma bachelor in de Voedings- en Dieetkunde of Verpleegkunde; of je volgt simultaan een dergelijke professionele bacheloropleiding; of je hebt een werkervaring als geriatrische zorgverlener bv. medewerker woonzorgcentrum.

Nog vragen?

Stuur ons gerust een mailtje: info.vdk@ehb.be

Katrien Van Beneden - Opleidingshoofd

Coördinator: Silke Noël - Lector VDK

Voor administratieve vragen kan je terecht bij Katrien Raspoet

Deel dit