Trendalert 1: Symbiosis With Nature
Bij- en nascholing

Trendalert 1: Symbiosis With Nature 21-22

Je opleiding in details

In onze ‘human-centered world’ vergeten we wel eens dat we allemaal een deel zijn van een ecosysteem. De klimaatbedreiging leert ons dat we moeten gaan samenwerken met de natuur. Duurzaamheid gaat vaak schuil in een nieuwe benadering op design; namelijk biodesign. We kijken naar biomimicry, en leren van bestaande systemen en netwerken in de natuur. Schimmels die de communicatie mogelijk maken tussen planten en andere organismen zijn maar 1 voorbeeld daarvan.
Laat je betoveren door de wondere wereld van innovaties die in symbiose leven met onze planeet.

In deze lezing krijg je een diep inzicht in innovaties die nog verder reiken dan enkel duurzaamheid en circulaire systemen. We bestuderen ook restoratieve processen die de natuur zelf heeft ontworpen, én misschien wel eens de sleutel kunnen zijn tot het herstel van een ecosysteem dat nu helemaal uit balans is.

Doelgroep
Deze sessie inspireert je tot nieuwe inzichten in materialen, systemen en methoden die we rechtstreeks ontlenen uit de natuur. Biomimicry en biodesign ligt hier aan de basis.

Vereiste voorkennis

Bachelordiploma

Tijdstip

Academiejaar 21-22
(exacte datum wordt nog doorgegeven)
 

Prijs + attest

25 euro.

Na inschrijving ontvang je een factuur.  Meer info over betalingsvoorwaarden vind je hier.

Achteraf krijg je een attest van deelname.

Locatie

Online

Hoe je je inschrijft

Inschrijven kan je hier vanaf 26 juni 2021.

Ann Desart

Ann Desart

Lector Trendwatching, Coach Innovatie en stagebegeleiding

Ann Desart is een trendwatcher met een sterke focus op consumentengedrag, duurzame innovaties en creatieve strategie. Ze specialiseerde ze zich in futurologie, en behaalde met grootste onderscheiding het diploma trendanalyse en implementatie.

Met meer dan 20 jaar ervaring als designer & trendspotter in retail & de creatieve sector, kent ze de drijfveren van de consument én de markttrends van binnenuit. Die ervaring zet ze in via haar eigen bedrijf Trendsponge als trend & innovatieconsulent voor ondernemingen. 

Sinds 2018 is Ann gastprofessor Trendwatching aan de Erasmushogeschool Brussel binnen de opleiding Idea & Innovation Management. 

Vastberaden dat je innovaties kan inzetten voor een betere wereld, inspireert Ann graag anderen met een waaier aan consumententrends en vernieuwende cases. 
Met veel ‘goesting’ wil ze professionals en studenten het speelterrein van trends en innovaties leren kennen, en ze tonen hoe makkelijk je ‘futureproof’ concepten kan ontwikkelen.

Nog vragen?

Stuur een mailtje naar Ann Desart

Deel dit