continuing education
Bij- en nascholing

Training: vaardiger met groepen - 25 maart 2022

De ene groep is de andere niet. Als je werkt met groepen, merk je vaak op dat de ene groep goed aan elkaar hangt en veel verwezenlijkt, terwijl je in een andere groep moet trekken en sleuren om met de groep aan de slag te gaan. Meer van hetzelfde doen lijkt dan niet het beste advies. 

Maar wat heeft een groep dan precies nodig en hoe kan jij dat bieden? Als jij vaak werkt met groepen en impact wil hebben op de groep zodat die veilig en goed  functioneert, dan heb je best notie van groepsdynamica.

In deze training krijg je meer inzicht in hoe groepen functioneren en evolueren en hoe je jouw aanpak, jouw leiderschap hierop kan afstemmen. Zo leer je preventief werken en handig inspelen op groepsdynamische processen.
We werken aan de hand van theoretische modellen, maar focussen vooral op de praktijk. Via praktische oefeningen, teasers en tools om met groepen aan de slag te gaan onderzoek je eje eigen patronen en ontwikkel je nieuwe strategieën. Er is ook ruimte voor specifieke vragen en moeilijkheden. 

Na de training keer je terug naar je groep met concrete methodieken op zak. Bijvoorbeeld verschillende vormen van kennismaking, manieren om spanning in de groep te ontmijnen, en te werken aan een goed functionerende groep.  

Doelstelling

  • Deelnemers krijgen inzicht in hoe groepen ontwikkelen, nl. de verschillende groepsfasen die alle groepen doormaken.
  • Deelnemers krijgen inzicht in leiderschapsstijlen die passen bij een bepaalde groepsfase. 
  • Deelnemers krijgen tools aangereikt om preventief te werken in groepen met als doe een positieve groepsdynamiek en zo weinig mogelijk problemen. 
  • Deelnemers analyseren de eigen groepen waar ze nu mee werken en formuleren concrete acties die ze kunnen ondernemen om de groep beter te doen functioneren.
  • Deelnemers verkennen concrete methodieken om te investeren in een goed functionerende groep. 

Doelgroep

Mensen die met groepen werken: Leerkrachten, mensen in bedrijven die een groep aansturen, gidsen of reisleiders op reis, hoofdverpleegkundigen in de zorg, mensen in de culturele of educatieve sector die met een groep kort of langdurig aan de slag gaan.  

Tijdstip

Vrijdag 25 maart 2022.

Prijs + attest

Het inschrijvingsgeld bedraagt 140 euro.

Na inschrijving ontvang je een factuur.  Meer info over betalingsvoorwaarden vind je hier.

Achteraf krijg je een attest van deelname.

Locatie

Campus Kanal
Slotstraat 28
1000 Brussel

of

Campus Bloemenhof
Zespenningenstraat 70
1000 Brussel

Hoe je je inschrijft

Inschrijven kan je hier vanaf 26 juni 2021.

Sarah Auwerx

Lector, master in de pedagogische wetenschappen.

Sarah Auwerx, lector Erasmushogeschool Brussel, is master in de pedagogische wetenschappen. Ze was achtereenvolgens werkzaam in de integratiesector (Huis van het Nederlands) en in het secundair en volwassenenonderwijs en werkt nu als lerarenopleider voor secundair onderwijs en als lesgever in de opleiding gids-reisleider. Ze geeft les in o.a. communicatie, didactiek, klasmanagement, vertel-en improvisatietechnieken. Ze begeleidt stages, en verschillende schoolprojecten zoals buddy. 
Daarnaast is Sarah ook actief als consulent voor toerisme Vlaanderen waar ze trainingen op maat aanbiedt en gidsenwerkingen ondersteunt in communicatie en presentatie.
Met deze expertise slaagt Sarah erin op korte tijd een veilige groep te creëren waarin mensen zich laten uitdagen om te leren. Ze vertrekt telkens van de bagage, ervaringen en kennis die volwassenen al hebben en bouwt daarop verder. 
 

Locatie

Campus Kanal

Slotstraat 28
1000 Brussel

of

Campus Bloemenhof

Zespenningenstraat 70
1000 Brussel

Nog vragen?

Stuur een mailtje naar Sarah Auwerx

Deel dit