improvisatievaardigheden
Bij- en nascholing

Training: Improvisatievaardigheden 25 nov 2021

Soms lopen dingen anders dan je had gepland. Je krijgt een antwoord, waarbij je met je mond vol tanden staat. Situaties waarbij je het gevoel hebt de controle of het overzicht kwijt te zijn. Gebeurtenissen die je vooropgestelde plan doen wijzigen. Dit kan soms veel energie vreten. Leren wat jouw eerste reacties zijn op veranderingen en hoe je die effectiever kan maken, maakt jou handiger om in te spelen op het onverwachte.
 

  Inhoud
  Tijdens deze training leer je omgaan met onverwachte situaties, leer je veranderingen in je voorbereiding of plan aanvaarden en constructief ombuigen, leer je inspelen op verrassende reacties van mensen,…  

  We werken via een hele reeks oefeningen uit de wereld van het improvisatietheater. Dit wordt speels opgebouwd met aandacht voor iedereens veiligheid. Deze werkvormen kan je als leerkracht, opvoeder, educatief medewerker meteen meenemen naar je praktijk met groepen.  

  We houden je daarbij ook een spiegel voor opdat je duurzaam zou leren, en gaan op zoek naar concrete handvaten waardoor jij sterker in je schoenen staat in een steeds veranderende context.  

  Doelstelling

  • Deelnemers onderzoeken hun eigen gewoontes en patronen in communicatieve situaties.
  • Deelnemers stappen uit hun comfortzone en durven eigen ideeën loslaten. 
  • Deelnemers improviseren korte scènes binnen een veilige opbouw.
  • Deelnemers ontdekken speelse improvisatiewerkvormen om meteen toe te passen in een (educatieve) werkcontext.

  Doelgroep

  • Leerkrachten, opvoeders, animatoren, trainers, iedereen die met groepen werkt en zichzelf speels wil uitdagen om uit zijn comfortzone te komen 
  • Brede educatieve sector 

  Tijdstip

  Donderdag 25 november 2021.

  Prijs + attest

  Het inschrijvingsgeld bedraagt 140 euro.

  Na inschrijving ontvang je een factuur.  Meer info over betalingsvoorwaarden vind je hier.

  Achteraf krijg je een attest van deelname.

  Locatie

  Campus Diest
  Boudewijnvest 3
  3290 Diest

  Hoe je je inschrijft

  Inschrijven kan je hier vanaf 26 juni 2021.

  Locatie

  Campus Diest

  Boudewijnvest 3
  3290 Diest

  Sarah Auwerx

  Lector, master in de pedagogische wetenschappen.

  Sarah Auwerx, lector Erasmushogeschool Brussel, is master in de pedagogische wetenschappen. Ze was achtereenvolgens werkzaam in de integratiesector (Huis van het Nederlands) en in het secundair en volwassenenonderwijs en werkt nu als lerarenopleider voor secundair onderwijs en als lesgever in de opleiding gids-reisleider. Ze geeft les in o.a. communicatie, didactiek, klasmanagement, vertel-en improvisatietechnieken. Ze begeleidt stages, en verschillende schoolprojecten zoals buddy. 
  Daarnaast is Sarah ook actief als consulent voor toerisme Vlaanderen waar ze trainingen op maat aanbiedt en gidsenwerkingen ondersteunt in communicatie en presentatie.
  Met deze expertise slaagt Sarah erin op korte tijd een veilige groep te creëren waarin mensen zich laten uitdagen om te leren. Ze vertrekt telkens van de bagage, ervaringen en kennis die volwassenen al hebben en bouwt daarop verder. 
   

  Nog vragen?

  Stuur een mailtje naar Sarah Auwerx

  Deel dit