toekomstdenken
Bij- en nascholing

Toekom­st­denken: inlei­d­ing (1/​2dag) najaar 2022

Toekomstdenken sterkt het inzicht, het aanpassingsvermogen, de verbeelding en de creativiteit nodig om te gedijen in complexe hedendaagse contexten. Toekomstdenken ondersteunt strategie, ontwerp en ontwikkeling, beleid en actie op lokale, regionale en internationale schaal.  De doelstelling van deze vorming is een eerste kennismaking met verschillende benaderingen van de toekomst en uw eigen benaderingen daarbinnen te kunnen plaatsen. 

Programma

Deze opleiding gaat door in het najaar 2022 van 14u tot 17u.

Het wat en waarom van de toekomst voor oriëntatie in een complex, chaotisch en contradictorisch heden. Een kennismaking met uw eigen toekomstdenken. 

maya

Maya Van Leemput

Senior Onderzoeker

Als senior onderzoeker bij het kenniscentrum Applied Futures Ressearch - Open Time van de Erasmushogeschool Brussel is Maya Van Leemput verantwoordelijk voor de onderzoeksopzet, coördinatie en communicatie, rapportage en management. Haar werk richt zich op toekomstverkenning op het gebied van wetenschap, technologie, cultuur en ontwikkeling. Als de UNESCO leerstoelhouder werkt Maya aan capaciteitsopbouw met betrekking tot toekomstbeelden en cocreatie. Maya is lid van de World Futures Studies Federation, het interdisciplinaire beeldende kunstcollectief OST en de Association of Professional Futurists.  

Locatie

Campus Kanal

Slotstraat 28
1000 Brussel

Vormingen vinden plaats op de campus Kanal van de Erasmus Hogeschool Brussel of indien de omstandigheden dat vergen, via een online platform.
 

Kosten

Het inschrijvingsgeld bedraagt 140 euro/persoon.

Vereiste voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist. Al wie interesse heeft om meer te weten te komen over toekomstonderzoek en de mogelijkheden die dit vakgebied te bieden heeft, is welkom op deze vorming.  

Inschrijven

Inschrijven kan je hier vanaf 25 juni 2022.

Annuleringsvoorwaarden 
De inschrijving kan schriftelijk of via e-mail afgezegd worden ten laatste 10 dagen voor de startdatum van de opleiding. Daarvoor geldt een administratieve kost van 15% van het inschrijvingsgeld. Voor latere afzegging is er geen teruggave van het inschrijvingsgeld.  

 

Contact

Bij verdere vragen, kan je dit formulier nog invullen: 
https://forms.gle/TMPBXYdnQ5cmEve19

OF

Contactpersoon:

Maya Van Leemput of +32 486 36 05 45 - coördinator Open Time