EhB
Bij- en nascholing

Teaching more by lecturing less: tips en tricks voor efficiënte perinatale gezondheidspromotie 18-19

Met deze bijscholing willen we vroedvrouwen inzicht geven in hoe volwassenen tot leren komen en welke materialen en technieken het meest geschikt zijn om te hanteren tijdens de perinatale begeleiding. Deze kennis kan zowel toegepast worden op begeleidingssessies preconceptioneel, prenataal, perpartaal als in het postpartum.

Bij perinatale begeleidingssessies in groep kan je een groter leereffect bekomen wanneer je ouders actief kan betrekken. Een waaier van mogelijke activerende werkvormen worden uitgelegd en uitgetest.

In de namiddag gaan we tijdens de workshop actief aan de slag om nieuw materiaal te ontwikkelen of optimaliseren we reeds bestaand materiaal. We inspireren elkaar door het uitwisselen van ervaringen en ideeën.

Attest

Erkenning aangevraagd bij de Federale Raad voor Vroedvrouwen

Deze nascholing gaat door op 16 mei 2019

09u00:  Rol van de vroedvrouw binnen de Gezondheidspromotie: We gaan dieper in op hoe volwassenen leren, hoe ze tot gedragsverandering komen en hoe vroedvrouwen hierop kunnen inspelen.

Sarah Mortier, Vroedvrouw en Master in de Gezondheidspromotie, lector Erasmushogeschool Brussel.

10u30:  Pauze

11u00:  Activeren kan je leren: Hoe kan je activerende werkvormen gebruiken om ouders te betrekken tijdens perinatale begeleidingssessies.

Lies Van Winkel, Master in de Onderwijskunde, onderwijsadviseur aan de Erasmushogeschool Brussel.

12u15:  Lunch

13u00:  Workshop: Perinatale begeleiding in de praktijk, hoe begin je er aan?

We gaan samen aan de slag om nieuw lesmateriaal te ontwikkelen of bestaand materiaal te optimaliseren.

Deze sessies worden begeleid door Sarah Mortier, Lies Van Winkel, Anneleen Verckens en Marlies Noerens.

15u30:   Afsluiting

Campus Jette

Laarbeeklaan 121
1090 Jette

Het inschrijvingsgeld bedraagt 70 euro.

Vereiste voorkennis

Vroedvrouwen en (regio)verpleegkundigen.

Inschrijven

Inschrijven doe je hier. Na je inschrijving zal je een factuur ontvangen, de betaling van deze factuur geldt als bewijs van inschrijving.