digital teaching
Postgraduaat

Postgraduaat in Digital Teaching 21-22

Online kennismakingsgesprek

Nog vragen over deze postgraduaat? Plan een online gesprek in met het opleidingshoofd, Mike.

Toekomstgericht digitaal onderwijs

Volg het postgraduaat in Digital Teaching

Bereid je voor op blended onderwijs waarbij een evenwichtige aanpak centraal staat. En waar digitale tools als ondersteuning dienen voor een doordacht lesontwerp met de focus op interactie.
 

 • De opleiding integreert nieuwe sleutelcompetenties zoals digitalisering, omgaan met nieuwe media (video), werken met digitale communicatie en werken in team en subteams.
 • Leer gebruik maken van blended waves waarin een balans van synchroon en asynchroon onderwijs wordt gecombineerd.
 • Ook coaching en coachende aanpak staan in deze opleiding hoog in het vaandel.
   

Deze opleiding is uniek!
 

 • Volg een technische én didactische opleiding in 1 jaar
 • Creëer jouw persoonlijke traject: volg één of meerdere modules
 • Krijg les van docenten uit Nederland en België met bewezen expertise

Wie ben jij?

Ben je docent in secundair, volwassen- of hoger onderwijs, trainingsverantwoordelijke, leertrajectontwerper of HR-verantwoordelijke?

Wens je de kwaliteit van het nieuwe normaal 'digitaal onderwijs' te verzekeren en te optimaliseren?

Dan is deze praktische opleiding zeker iets voor jou. Je zal na voltooiing van deze postgraduaat op een efficiënte en kwaliteitsvolle manier digitaal vorm kunnen geven aan de leerinhoud van de cursus/lesmodule/opleidingstraject waar jij verantwoordelijk voor bent.

Voorkennis

Er is geen verdere specifieke voorkennis vereist.

Hoe verloopt de opleiding?

Deze opleiding start op maandag 15 oktober 2021 en loopt tot mei 2022. Er worden gemiddeld 5 sessies per module ingepland. De lessen vinden plaats op vrijdag en gebeuren via blended learning (een mix van online en contactonderwijs) en met begeleiding. Je werkt aan een eigen product, een opleidingsmodule, waarop je zal geëvalueerd worden. Voor een gedetailleerd overzicht raadpleeg je de brochure.

Wat kost het?

Het volledige inschrijvingsgeld voor deze postgraduaat bedraagt 2350 euro (21 studiepunten). Na inschrijving ontvang je een factuur. Je kunt gebruik maken van opleidingsverlof en er is de mogelijkheid om met KMO-portefeuille te betalen.

Attest

Je ontvangt een getuigschrift na het afleggen van het volledige postgraduaat. Als je kiest voor een persoonlijk traject ontvang je een creditbewijs per module.

Programma

Je kiest zelf voor welke delen jij je wilt inschrijven. Het postgraduaat (gedeeltelijk) volgen in combinatie met een voltijdse job is dus zeker mogelijk. Als je kiest voor zo'n persoonlijk traject ontvang je een creditbewijs per module.

Deel 1: digitale geletterdheid

De digitale mogelijkheden en toegankelijkheid zijn enorm toegenomen. Hierdoor kan een drempel ontstaan om er mee aan de slag te gaan. Je leert hands-on, pc, camera, microfoon, security en internet afstellen om als digitale teacher aan de slag te kunnen.

Deel 2: activerende lesvormen

Motivatie en zelfontplooiing zijn belangrijke facetten van het onderwijs. Je exploreert de drijfveren van jongeren en leert ze te stimuleren via een coachende aanpak. Je leert ook de interactiviteit binnen het leerproces te verhogen.

Deel 3: audiovisuele technieken

Hands-on training voor het maken van kennisclips, podcasts, screencasts, voice-overs en andere technieken die een docent nodig heeft om content over te brengen op een aangename en professionele manier.

Deel 4: instructional design

Je (her-) ontwikkelt je blended leerpad waarin je feedback, constructive alignement, interactie, asynchrone en synchrone onderwijsactiviteiten verwerkt. Alle kennis en ervaring die je tot nu toe hebt opgedaan in deze opleiding, heb je nodig om dé perfecte blend te creëren.

Deel 5: digitale evaluatie en feedback

Formatieve en summatieve toetsing in de praktijk afstemmen op het leerresultatenkader. Welke evaluatievorm is het best passend voor een bepaald beoogd leerresultaat en werkvorm binnen een digitale en veilige context. 

Deel 6: eigen digitale opleiding

Alleen voor degene die de volledige postgraduaat volgen, is er een eindopdracht. Je werkt je eigen digitale module uit en een digitale reflectie. Na de opleiding kan je deze dan direct integreren in het onderwijs of de bedrijfswereld.

Campus Kaai

De lessen gaan door op onze technologie- en kunstcampus in het kloppend hart van de IT en Multimedia industrie.

Campus Kaai
Nijverheidskaai 170
1070 Anderlecht
Tel: 02 523 37 37

Hoe geraak je hier? Raadpleeg het bereikbaarheidsfiche

Kaai

Nog vragen?

Nog vragen over deze postgraduaat? Plan een online gesprek in met het opleidingshoofd, Mike. Tip: bekijk ook zeker onze brochure voor een gedetailleerde planning.

 

Inschrijven

Je kunt de inschrijving zelfstandig op afstand afronden of kom langs op het secretariaat van campus Kaai. Je ontvangt een factuur na het voltooien van je inschrijving.

 

Studentensecretariaat

Campus Kaai
Nijverheidskaai 170
1070 Brussel 
Studentensecretariaat: gelijksvloers (voorbij het onthaal)

Openingsuren

 • Van maandag tot donderdag van 9u tot 16u, op vrijdag van 9u tot 15u.
 • Op afspraak: via e-mail (gdt.kaai.student@ehb.be)

Nog vragen?

Nog vragen over deze postgraduaat? Plan een online gesprek in met het opleidingshoofd, Mike.

Infomomenten

Infodagen

 • Zaterdag 19 maart 2022 (10u tot 13u)
 • Zaterdag 14 mei 2022 (10u tot 13u)            
 • Zaterdag 25 juni 2022 (10u tot 15u)               
 • Zaterdag 03 september 2022 (10u tot 15u)             
 • Zaterdag 10 september 2022 (10u tot 15u)
Deel dit