Pesten
Bij- en nascholing

Pesten - 21 april 2022

Donderdag 21 april 2022

Pesten is een moeilijk fenomeen. We weten dat de gevolgen van pesten erg ver gaan, in de media is er regelmatig aandacht voor dit probleem. Hoe ga je daar nu als leerkracht, als school mee om? 

Inhoud  
Wat als je geconfronteerd wordt met een pestsituatie? Is het mogelijk om pesten helemaal uit te roeien? Vaak voelen werkgevers/werknemers zich machteloos en niet vaardig genoeg om adequaat om te gaan met pestsituaties.  

In deze training nemen we voldoende tijd om casussen uit jullie praktijk te bespreken. We behandelen een aantal inzichten ter preventie en ter behandeling van pesten uit wetenschappelijk onderzoek.  

Tijdens de training vertalen we deze inzichten naar een actieplan met een aantal concrete punten die je in jouw klas of school kan implementeren. We besteden hierin zowel aandacht aan preventie, behandeling als nazorg voor zowel daders als slachtoffers.  
Na deze training voel je je zekerder om pesten in je school aan te pakken.  

Doelstelling:

  • Deelnemers krijgen inzicht in de verschillende manieren om pesten op school te voorkomen.
  • Deelnemers leren verschillende benaderingen ahv wetenschappelijk onderzoek, vertaald naar de praktijk.
  • Deelnemers ontwikkelen concrete methodieken om in hun eigen werkcontext zowel op klas- als op schoolniveau pesten tegen te gaan.
  • Deelnemers wisselen ervaringen en good practices uit 
  • Deelnemers leren hoe nazorg te doen bij slachtoffers én daders van pestsituaties. 

Doelgroep

  • Leerkrachten, leerlingbegeleiders en directies uit onderwijs 
  • Al wie geconfronteerd wordt met pesten op de werkvloer

Tijdstip

Donderdag 21 april 2022.

Prijs + attest

Het inschrijvingsgeld bedraagt 140 euro.

Na inschrijving ontvang je een factuur.  Meer info over betalingsvoorwaarden vind je hier.

Locatie

Campus Leuven
Interleuvenlaan 5
3001 Heverlee, Leuven

Hoe je je inschrijft

Inschrijven kan je hier vanaf 26 juni 2021.

Sarah Auwerx

Lector, master in de pedagogische wetenschappen.

Sarah Auwerx, lector Erasmushogeschool Brussel, is master in de pedagogische wetenschappen. Ze was achtereenvolgens werkzaam in de integratiesector (Huis van het Nederlands) en in het secundair en volwassenenonderwijs en werkt nu als lerarenopleider voor secundair onderwijs en als lesgever in de opleiding gids-reisleider. Ze geeft les in o.a. communicatie, didactiek, klasmanagement, vertel-en improvisatietechnieken. Ze begeleidt stages, en verschillende schoolprojecten zoals buddy. 
Daarnaast is Sarah ook actief als consulent voor toerisme Vlaanderen waar ze trainingen op maat aanbiedt en gidsenwerkingen ondersteunt in communicatie en presentatie.
Met deze expertise slaagt Sarah erin op korte tijd een veilige groep te creëren waarin mensen zich laten uitdagen om te leren. Ze vertrekt telkens van de bagage, ervaringen en kennis die volwassenen al hebben en bouwt daarop verder. 
 

Locatie

Campus Leuven

Interleuvenlaan 5
3001 Heverlee, Leuven

Nog vragen?

Stuur een mailtje naar Sarah Auwerx

Deel dit