Foto
Microdegree

Microdegrees in Boekhouden

Online kennismakingsgesprek

Nog vragen over onze microdegrees? Plan een online gesprek in!

Nood aan een opleiding binnen boekhouden...

... volg een van onze microdegrees!

Drie redenen waarom onze microdegree voor jou de uitkomst biedt

1. Er is op dit moment een erg grote vraag naar kandidaten met een boekhoudprofiel, waardoor bedrijven niet altijd voldoende kandidaten vinden. Ze werven daardoor mensen aan die geen diploma boekhouden hebben.
2. Zelfstandigen zijn verplicht om hun activiteiten op een boekhoudkundige manier bij te houden, maar missen soms de nodige skills om hiermee aan de slag te gaan. Vaak doet men een beroep op een extern boekhoudkantoor, maar loopt de communicatie niet altijd even vlot.
3. Het aantal zaken dat binnen de 5 jaar na oprichting failliet verklaard wordt, is aanzienlijk. Door het volgen van een van deze Microdegrees krijgen zelfstandigen een beter zicht op hun cijfers en kan indien nodig tijdig bijgestuurd worden.

Hulpboekhouder

De Microdegree Hulpboekhouder beoogt mensen die al actief zijn binnen een boekhoudkundige afdeling van een bedrijf, maar die onvoldoende achtergrond hebben van deze materie.

Vakken: Algemeen boekhouden 1, Computerboekhouden 1, BTW, ICT 1 en Stage van 10-werkdagen.
Studiepunten: 21 SP
Details planning: download de brochure

Boekhouden Advanced

De Microdegree Boekhouden Advanced beoogt mensen die al een aantal jaren actief zijn binnen een boekhoudkundige afdeling van een bedrijf, maar die onvoldoende achtergrond hebben van deze materie. Deze Microdegree veronderstelt al enige voorkennis van het dubbel boekhoudsysteem (basisniveau). Alle rubrieken van de balans worden verder uitgediept en heel wat special topics (onder meer consolidatie) komen aan bod.

Vakken: Algemeen boekhouden 2, Vennootschapsboekhouden, Computerboekhouden 1, Consolidatie en groepsrekeningen
Vereiste voorkennis: Algemeen boekhouden
Studiepunten: 16 SP
Details planning: download de brochure

Boekhouden voor werknemers

De Microdegree Boekhouden voor werknemers beoogt mensen die al actief zijn binnen een boekhoudkundige afdeling van een bedrijf, maar die onvoldoende achtergrond hebben van deze materie.

Vakken: Algemeen boekhouden 1, Computerboekhouden 1 en BTW
Studiepunten: 13
Details planning: download de brochure

 

Boekhouden voor zelfstandigen

De Microdegree Boekhouden voor zelfstandigen beoogt mensen die een eigen zaak hebben (KMO) of wensen op te starten, maar die onvoldoende achtergrond hebben van boekhoudkundige materie. Na het volgen van deze Microdegree ben je in staat om je boekhouding beter de begrijpen en om je belastingaangifte (Personenbelasting) te optimaliseren.

Vakken: Algemeen boekhouden 1, Project Eenmanszaak en Personenbelasting
Studiepunten: 13
Details planning: download de brochure

Bedrijfsbeheer

De Microdegree in Bedrijfsbeheer beoogt mensen die een eigen zaak hebben (KMO) of wensen op te starten, maar die onvoldoende achtergrond hebben van boekhoudkundige materie. Na het volgen van deze Microdegree ben je in staat om je boekhouding beter te begrijpen en op te volgen. Juridisch sta je ook sterker in je schoenen, want heel wat aspecten van Burgerlijk, economisch en vennootschapsrecht zijn belangrijk om je eigen zaak goed te beheren.

Vakken: Algemeen Boekhouden 1, Burgerlijk, economisch en vennootschapsrecht en Computerboekhouden
Studiepunten: 13 SP
Details planning: download de brochure

Bedrijfsbeleid

De Microdegree Bedrijfsbeleid beoogt mensen die een eigen zaak hebben (KMO) of wensen op te starten, maar die onvoldoende achtergrond hebben van boekhoudkundige materie. Na het volgen van deze Microdegree ben je in staat om je boekhouding beter te begrijpen en op te volgen. Je houdt de vinger aan de pols wat betreft de kostenstructuur. Je leert budgetten opmaken en bent na afloop beter in staat om beleidsmaatregelen te nemen die de rentabiliteit van je onderneming opkrikt.

Vakken: Algemeen boekhouden 1, Kostprijsberekening en budgettering en Debiteuren- en crediteurenbeheer
Studiepunten: 12 SP
Details planning: download de brochure

ICT voor Boekhouders

In de uitvoering van het werk van de boekhouder is ICT niet weg te denken. Naast een gevorderd gebruik van Excel, worden dagelijks ook andere Office-tools en meer specifieke software aangewend, zoals applicaties voor e-governement.

De Microdegree ICT voor boekhouders beoogt mensen die actief zijn in de boekhoudsector, maar nood hebben aan bijkomende ICT-vorming. Concrete boekhoudcases vormen in deze Microdegree de basis om een breed gamma aan Office-functionaliteiten te trainen.

Vakken: ICT 1 en 2
Studiepunten: 6
Details planning: download de brochure

Foto

Campus Leuven

Je volgt de opleiding op campus Leuven. Daar vind je de nodige uitdaging en inspiratie om je opleiding succesvol af te werken. Je krijgt les in klas- of computerlokalen – afhankelijk van het vak en de lesinhoud. Daarnaast ben je welkom in de openleercentra en het studielandschap. En heb je altijd toegang tot het leerplatform en de online catalogi van de Erasmushogeschool Brussel.

Honger gekregen? Op campus Leuven en op verschillende plaatsen in de nabije omgeving kan je terecht voor een broodje of een lunch.

Je bereikt de campus gemakkelijk

Interleuvenlaan 5
3001 Heverlee, Leuven

Openbaar vervoer: neem aan het station van Leuven de bus en stap af aan de halte Haasrode UCLL

  • 630 en 4 richting Haasrode
  • 5 richting Vaalbeek

Blue-bike: huur je fiets aan het station van Leuven en fiets in 20 minuten naar de campus.

Auto: zet je auto op de ruime parking achter het gebouw van Interleuvenlaan 5.

Wil je meer weten?

Controleer of je mag starten

Heb je geen diploma secundair onderwijs? Dan mag je toch starten als je slaagt voor het toelatingsonderzoek. Is er geen sessie meer beschikbaar in Leuven? Stuur ons een e-mail en we organiseren graag een extra sessie.
Voor meer info omtrent de voorwaarden kan je op onze pagina toelatingsvoorwaarden terecht.

Wat kost het?

De berekening van studiegelden gebeurt op basis van onderstaande tarieven:

 

  Vast gedeelte

Variabel gedeelte
per studiepunt

Niet-beurstariefstudent € 247,9 € 11,9
Bijna-beurstariefstudent € 247,9 € 4,3
Beurstariefstudent € 113,2 € 0,0

Je kan alle info over studiegeld vinden op onze Wat kost het?-pagina.

Waar staat een studiepunt voor?

Een studiepunt staat voor het aantal uren studieactiviteit dat verwacht wordt aan een hogeschool of universiteit: in de les zitten, groepswerk, studietijd, examens…. Tel ongeveer 25 à 30 uren per punt.  Een module met veel studiepunten vergt dus meer tijd dan een module met minder punten. Dus voor een module met 10 studiepunten, verwacht de docent van de student dat hij of zij er 250 à 300 uur aan besteedt, inclusief aanwezigheid in de les.

Meer informatie over studiepunten en het puntensysteem vind je op deze pagina.

Inschrijvingsprocedure

Schrijf je volledig online in via www.erasmushogeschool.be/nl/inschrijven.

Studentensecretariaat

Secretariaat

Wil je graag langskomen? Maak een afspraak! Vanwege de huidige omstandigheden is er geen permanentie.

Locatie

Campus Leuven
Interleuvenlaan 5
3001 Heverlee
campusleuven@ehb.be

Nog vragen?

Heb je nog vragen? Of wil je een persoonlijk gesprek inplannen (digitaal of op campus)? Verstuur je verzoek via graduaat.accounting.leuven@ehb.be

Infomomenten

26 juni 2021
4 september 2021
11 september 2021

Deel dit