Masterclass Trendwatching
Bij- en nascholing

Masterclass Trendwatching vanaf 1 april 2022

De wereld is voortdurend in verandering, en sinds de digitalisering, A.I. en de pandemie gaat het steeds sneller. Hoe kunnen we in turbulente tijden nog structuur vinden in de chaos?

Trends herkennen als ze nog pril en onontwikkeld zijn, is een gave die je kan aanscherpen. Er zijn verschillende technieken die je op weg kunnen helpen om de eerste signalen te herkennen. Want een schijnbaar onbelangrijke innovatie kan een ‘gamechanger’ zijn die een wereld van verandering kan creëren.

In deze navorming leer je het reilen en zeilen van trendanalyse en implementatie. Dit kan je op weg helpen om zelf aan de slag te gaan met trends, en een onderbouwde toekomststrategie te bepalen voor je eigen project of onderneming.

8 lessen van 3 uur die doorgaan in het voorjaar van 2022 (exacte data volgen nog). Locatie is de nieuwe Campus Kanal. We werken in een groep van maximaal 20 deelnemers zodat iedereen genoeg individuele begeleiding kan genieten tijdens de workshops en oefeningen. 

Deze Masterclass is ontwikkeld als een blended opleiding waarvan enkele sessies online verlopen. De praktische oefeningen maken het mogelijk om doelgericht te gaan werken voor een eigen trendrapport binnen een sector, een bedrijf of project. Op het einde van de Masterclass ontvangt elke deelnemer een attest van deelname.
 

 

Vereiste voorkennis

Bachelordiploma

Tijdstip

1 april - 30 juni 2022
(exacte data worden nog doorgegeven)

Prijs + attest

750 euro voor 8 sessies

Na inschrijving ontvang je een factuur.  Meer info over betalingsvoorwaarden vind je hier.

Achteraf krijg je een attest van deelname.

Locatie

Campus Kanal
Slotstraat 28
1000 Brussel

Hoe je je inschrijft

Inschrijven kan je hier vanaf 26 juni 2021.

Ann Desart

Ann Desart

Lector Trendwatching, Coach Innovatie en stagebegeleiding

Ann Desart is een trendwatcher met een sterke focus op consumentengedrag, duurzame innovaties en creatieve strategie. Ze specialiseerde ze zich in futurologie, en behaalde met grootste onderscheiding het diploma trendanalyse en implementatie.

Met meer dan 20 jaar ervaring als designer & trendspotter in retail & de creatieve sector, kent ze de drijfveren van de consument én de markttrends van binnenuit. Die ervaring zet ze in via haar eigen bedrijf Trendsponge als trend & innovatieconsulent voor ondernemingen. 

Sinds 2018 is Ann gastprofessor Trendwatching aan de Erasmushogeschool Brussel binnen de opleiding Idea & Innovation Management. 

Vastberaden dat je innovaties kan inzetten voor een betere wereld, inspireert Ann graag anderen met een waaier aan consumententrends en vernieuwende cases. 
Met veel ‘goesting’ wil ze professionals en studenten het speelterrein van trends en innovaties leren kennen, en ze tonen hoe makkelijk je ‘futureproof’ concepten kan ontwikkelen.

Locatie

Campus Kanal

Slotstraat 28
1000 Brussel

Nog vragen?

Stuur een mailtje naar Ann Desart

Deel dit