masterclass digital teaching
Bij- en nascholing

Masterclass Digital teaching 20-21

Excellerend blended learning onderwijs

Bereid je voor op blended learning onderwijs. Waarin een evenwichtige hybride aanpak centraal staat, waar digitale tools als ondersteuning dienen voor een doordacht lesdesign met focus op interactie.

Voor wie?

Ben je docent hoger onderwijs, trainingsverantwoordelijke, leertrajectontwerper of HR-verantwoordelijke? Wens je de kwaliteit van het nieuwe normaal 'Hybride onderwijs' te verzekeren en te optimaliseren?  Dan is deze opleiding zeker iets voor jou.

Je zal na voltooiing van deze masterclass op een efficiënte en kwaliteitsvolle manier digitaal vorm kunnen geven aan de leerinhoud van de cursus/lesmodule/opleidingstraject waar jij verantwoordelijk voor bent.

Traject

De opleiding start op vrijdag 23 oktober 2020 en loopt tot 14 mei 2021. De lessen vinden plaats op vrijdag en gebeuren via blended learning (een mix van online en contactonderwijs) en met begeleiding. Je werkt aan een eigen product, een opleidingsmodule, waarop je zal geëvalueerd worden.

Attest

Je krijgt een attest als je de opleiding succesvol voltooit.

Programma 

Deel 1: digitale geletterdheid

De digitale mogelijkheden en toegankelijkheid zijn enorm toegenomen. Hierdoor kan een drempel ontstaan om er mee aan de slag te gaan. Je leert hands-on, pc, camera, microfoon, security en internet afstellen om als digitale teacher aan de slag te kunnen.

Deel 2: activerende lesvormen

Motivatie en zelfontplooiing zijn belangrijke facetten van het onderwijs. Je exploreert de drijfveren van jongeren en leert ze te stimuleren via een coachende aanpak. Je leert ook de interactiviteit binnen het leerproces te verhogen.

Deel 3: audiovisuele technieken

Hands-on training voor het maken van kennisclips, podcasts, screencasts, voice-overs en andere technieken die een docent nodig heeft om content over te brengen op een aangename en professionele manier.

Deel 4: instructional design

Je (her-) ontwikkelt je blended leerpad waarin je feedback, constructive alignement, interactie, a-synchrone en synchrone onderwijsactiviteiten verwerkt. Alle kennis en ervaring die je tot nu toe hebt opgedaan in deze opleiding, heb je nodig om dé perfecte blend te creëren.

Deel 5: digitale evaluatie en feedback

Formatieve en summatieve toetsing in de praktijk afstemmen op het leerresultatenkader. Welke evaluatievorm is het best passend voor een bepaald beoogd leerresultaat en werkvorm binnen een digitale en veilige context. Learning outcome Eigen digitale opleiding Je werkt gedurende de opleiding je eigen digitale module uit en een digitale reflectie. Na de opleiding kan je deze dan direct integreren in het hoger onderwijs of de bedrijfswereld.

Deel 6: eigen digitale opleiding

Je werkt gedurende de opleiding je eigen digitale module uit en een digitale reflectie.  Na de opleiding kan je deze dan direct integreren in het hoger onderwijs of de bedrijfswereld.

Locatie

Campus Kaai

Nijverheidskaai 170
1070 Anderlecht

Kosten

Het inschrijvingsgeld voor deze masterclass bedraagt 2350 euro. Na inschrijving ontvang je een factuur.

Er kan kmo-portefeuille en betaald educatief verlof aangevraagd worden.

Inschrijven

Inschrijven voor deze masterclass doe je via het online registratiesysteem

Er kan kmo-portefeuille en betaald educatief verlof aangevraagd worden.

Nog vragen?

Mail naar Christophe Benoit.

Deel dit