Masterclass Toegepaste Creativiteit
Bij- en nascholing

Masterclass Creatief denken 21-22

Je opleiding in details

Dat creativiteit één van de belangrijkste voorwaarden is om de motor van een organisatie draaiende te houden, zal niemand vandaag nog verbazen. Heel wat studies onderstrepen dit ten stelligste. Creativiteit kan je best definiëren als ‘ideeën bedenken die tegelijk nieuw en nuttig zijn’. Je gaat creativiteit gebruiken om problemen op te lossen waar kennis en ervaring alleen niet voldoende is. En anderzijds is het ook de basis voor verandering en innovatie.

Creatieve mensen zijn voortdurend op zoek naar de beste oplossing. Ze graven dieper en denken in alternatieven. Ze worden gedreven door nieuwsgierigheid en hebben de reflex om elke uitdaging vanuit verschillende hoeken te bekijken. Creative mensen gaan zaken met elkaar verbinden om tot nieuwe en duurzame oplossingen te komen. En ze hebben één gezamelijke missie: de wereld beter maken.

Creativiteit is niet enkel - zoals velen denken - een aangeboren talent. Het is ook een vaardigheid waarvan je de mechanismen kan aanleren. Maar het wordt pas écht interessant wanneer het daarenboven een mindset wordt, een reflex, een natuurlijke manier van denken en doen.

Die vaardigheden en creatieve mindset leer je in deze Masterclass Creatief Denken. Je leert hoe je je eigen creativiteit kan boosten, maar tegelijk ook andere mensen tot creatief gedrag kan aanzetten. En je ontdekt ook hoe je meer creativiteit in je organisatie kan brengen. Na deze Masterclass zal je met een ruimere blik aankijken tegen grote en kleine uitdagingen en oplossingen bedenken waar je voordien niet bij had stilgestaan.

Tien lessen van telkens drie uren die doorgaan in het najaar van 2021 (exacte data volgen nog). Locatie is de nieuwe Campus Kanal. We werken met een kleine groep van hooguit 16 deelnemers, zodat we een maximum aan interactiviteit en persoonlijke aanpak kunnen garanderen. Buiten de sessies worden ook nog gerichte oefeningen meegegeven aan elke deelnemer, waaraan hij autonoom (en soms in groep) werkt. Er is geen klassieke eindproef voorzien en er worden ook geen punten gegeven. Elke deelnemer ontvangt op het eind van de Masterclass een attest van deelname.

Tijdstip

De lessen vinden plaats op volgende data, telkens van 18:00 tot 21:00 (Campus Kanal)

• WO 06-10
  • WO 13-10
  • WO 20-10
  • WO 27-10
  • WO 10-11
  • WO 17-11
  • WO 24-11
  • WO 01-12
  • WO 08-12
  • WO 15-12

De lessen gaan live door, tenzij de geldende coronamaatregelen dit tijdelijk niet toelaten.

Prijs + attest

850 euro voor 10 sessies

Na inschrijving ontvang je een factuur. Meer info over betalingsvoorwaarden vind je hier

Achteraf krijg je een 'Attest van deelname'

Campus Kanal
Slotstraat 28

Hoe je je inschrijft

Inschrijven kan je hier vanaf 26 juni 2021.

Walter Vandervelde

Lector, expert creativiteit, innovatie en communicatie

Walter Vandervelde is expert creativiteit, innovatie en communicatie, met een lange carrière als designer, copywriter, creatief directeur, communicatiestrateeg en ondernemer. Sinds 2014 is hij ook lector aan de Erasmushogeschool Brussel binnen de opleiding Idea & Innovation Management.

Hij publiceert regelmatig artikels over zijn vakgebied en heeft ook een podcast over creativiteit. In 2018 schreef hij het boek ‘When the Box is the Limit’ en is eveneens een bevlogen (TEDx)spreker en trainer.

Met zijn overtuiging dat iedereen creatief kan zijn, wil hij professionals en studenten op een laagdrempelige en interactieve manier de mechanismen van creativiteit bijbrengen.

Campus Kanal

Slotstraat 28