toekomstdenken
Bij- en nascholing

Kennismaking met toekomstdenken - training 31 jan en 19 mei 2022

Deze training verschaft inzicht in vragen zoals:
Wat zijn de verschillende types methoden en technieken uit toekomstonderzoek en hoe worden ze gebruikt? Hoe formuleer je vraagstellingen in toekomstonderzoek? Welke fasen kan je onderscheiden in een toekomstonderzoek en welke methoden kan je daarbij gebruiken.

Je oefent ook zelf met enkele van deze methoden zodat hun toepassing geen geheimen meer heeft voor je.

Programma

Deze opleiding gaat door op 31 januari 2022 en 19 mei 2022.

Het wat en waarom van de toekomst voor oriëntatie in een complex, chaotisch en contradictorisch heden. Een kennismaking met uw eigen toekomstdenken. 

maya

Maya Van Leemput

Senior Onderzoeker

Als senior onderzoeker bij het kenniscentrum Applied Futures Ressearch - Open Time van de Erasmushogeschool Brussel is Maya Van Leemput verantwoordelijk voor de onderzoeksopzet, coördinatie en communicatie, rapportage en management. Haar werk richt zich op toekomstverkenning op het gebied van wetenschap, technologie, cultuur en ontwikkeling. Als de UNESCO leerstoelhouder werkt Maya aan capaciteitsopbouw met betrekking tot toekomstbeelden en cocreatie. Maya is lid van de World Futures Studies Federation, het interdisciplinaire beeldende kunstcollectief OST en de Association of Professional Futurists.  

Locatie

Campus Kanal

Slotstraat 28
1000 Brussel

Vormingen vinden plaats op de campus Kanal van de Erasmushogeschool Brussel of indien de omstandigheden dat vergen, via een online platform. 

Kosten

Het inschrijvingsgeld bedraagt 240 euro per persoon per 1d-training.

Vereiste voorkennis

Geen, maar het is wel aangeraden de bredere inleidende vorming te volgen. Al wie interesse heeft om meer te weten te komen over toekomstonderzoek en de mogelijkheden die dit onderzoeksgebied te bieden heeft, is welkom op deze training.  

Inschrijven

Inschrijven kan je hier.

Annuleringsvoorwaarden 
De inschrijving kan schriftelijk of via e-mail afgezegd worden ten laatste 10 dagen voor de startdatum van de opleiding. Daarvoor geldt een administratieve kost van 15% van het inschrijvingsgeld. Voor latere afzegging is er geen teruggave van het inschrijvingsgeld.  

Nog vragen?

Bij verdere vragen, kan je dit formulier nog invullen: 
https://forms.gle/TMPBXYdnQ5cmEve19

OF

Contactpersonen:

Maya Van Leemput of +32 486 36 05 45 - coördinator Open Time

Jente Smit of +32 475 76 35 97 - kennistransferadviseur

Deel dit