innovation hunt
Bij- en nascholing

Innovation Hunt Workshop Sector Onderwijs 21-22

Je opleiding in details

Samen brengen we innovatiekansen voor kleinere organisaties in kaart en zetten we aan tot eerste innovatieprojecten en innovatiemanagement.

De wereld verandert – continu en razendsnel. Ook in het onderwijs moet je steeds meer op zoek gaan naar nieuwe innovatiekansen op het gebied van aanbod, vormen, methodieken, processen, efficiëntie,… Je kan er niet om heen: innoveren is niet langer een optie, maar een noodzaak! Maar hoe begin je hieraan?

INNOVATION HUNT is een korte, laagdrempelige én krachtige methode waarin we met een aantal gelijkgestemden samen op zoek gaan naar sterke innovatiekansen en -ideeën in de onderwijssector of binnen jou organisatie. Uit alle ideeën kiezen we samen de sterkste waarmee je nadien mee aan de slag kan.
Waar wacht je nog op? Trek je stoute schoenen aan, spring op deze sneltrein en schrijf je nu in voor deze innovatieworkshop voor het onderwijs!

De workshop is opgebouwd rond een Mural, een online tool waarbij je allerlei media, links en documenten in één groot online tekenbord kan slepen. Handig om in groep online inspiratie te verzamelen, ideeën te organiseren en te bespreken. Klinkt het nog steeds ingewikkeld? Geen nood, we leggen alles netjes uit wanneer het zover is.

De week voor de workshop ontvangen alle deelnemers instructies en toegang tot de Mural om zelf aan de slag te gaan. Elke deelnemer krijgt een werkruimte toegewezen. Het doel is om rond 5 thema’s telkens 3 ideeën te bedenken en die op jouw “ruimte” te plaatsen. Iedereen kan zich laten inspireren door een lijst van trends en innovatietools, door ideeën op de ruimtes van de andere deelnemers of door met hen al gedachten of ideeën uit te wisselen. Elke deelnemer kiest zijn 3 beste ideeën uit en plaatst deze op de “piazza”.

Tijdens de workshop zelf worden alle geselecteerde ideeën besproken en verduidelijkt. Vervolgens worden de beste ideeën uitgekozen. Deze ideeën - of innovatiekansen - hebben nu het draagvlak om uitgewerkt en opgestart te worden. De workshop zelf duurt 4 uur.

Tijdstip

Datum nog te bepalen.

Prijs + attest

Het inschrijvingsgeld bedraagt 50 euro.

Na inschrijving ontvang je een factuur.  Meer info over betalingsvoorwaarden vind je hier.

Achteraf krijg je een attest van deelname.

Locatie

Online.

Hoe je je inschrijft

Inschrijven kan je hier vanaf 26 juni 2021.

Nog vragen?

Stuur een mailtje naar Dirk De Jongh

Deel dit