Bij- en nascholing

Fiscale seminaries: 8 dec, 19 jan en 23 mrt

Je opleiding in details

Fiscale seminaries

Erasmushogeschool Brussel organiseert regelmatig seminaries door externe fiscale experten. Levenslang Leren verzekerd!

Komende maanden staan er verschillende seminaries op de agenda.
Doelgroep : professionals die zich willen verdiepen in actuele fiscale materies

- Toepassingsmodaliteiten van investeringsopportuniteiten

Datum 8 december 2021, 19u00
Thema

Tijdens dit seminarie ligt de focus op de belangrijkste fiscale en juridische toepassingsmodaliteiten van de verschillende investeringsopportuniteiten.

Op basis van de actualiteit worden drie investeringen in het bijzonder besproken, met name “buitenlandse onroerend goederen”, “roerende beleggingen” en “cryptocurrency”.

Door de lage spaarrente gaan ondernemers op zoek naar alternatieven om hun opbrengsten beter te doen renderen. Het is vandaag echter niet eenvoudig om het kaf van de koren te scheiden en te ontdekken waar de grote opportuniteiten liggen.

Het beantwoorden van deze vraag wordt nog bemoeilijkt door de keuze tussen investeren via de vennootschap of via persoonlijke gelden.

Inhoud Onder andere volgende vragen komen aan bod:
•    Is het fiscaal voordelig om buitenlandse onroerend goed aan te kopen?
•    Wordt dubbele belasting vermeden bij de belasting van buitenlandse onroerende goederen?
•    Zijn er fiscale voordelen gekoppeld aan het investeren in een KMO?
•    Wat is een DBI-bevek? Zijn er fiscaal interessante alternatieven?
•    Moet ik inkomsten uit bitcoins aangeven? Hoe worden ze eventueel dan belast?

Niels Diepvens
Vensius Tax Lawyers

Vensius law is een fiscaal en vennootschapsrechtelijk advocatenkantoor met een efficiënte, doortastende en persoonlijke aanpak.

Wij beperken ons niet tot het louter fiscaal en juridisch adviseren, maar ondersteunen de onderneming strategisch en helpen hem of haar te zoeken naar eventuele opportuniteiten.

- Welkom in de boeiende wereld van Transfer Pricing

Datum 19 januari 2022, 19u00
Thema

Transfer Pricing is het meest besproken en belangrijkste fiscale onderwerp vandaag de dag en het staat vlugger voor u dan u denkt. Van startup met enorme groei tot een gevestigde multinational, de complexe regels van Transfer Pricing en de verscheidenheid aan intercompany-transacties zijn aan het exploderen.

Van u wordt verwacht dat u op de hoogte bent. Dit seminarie zal u introduceren in deze boeiende wereld met aandacht voor de laatste ontwikkelingen binnen de OESO en de Europese Unie.

Peter Chiau
BBI

Peter Chiau is sinds 1993 werkzaam bij de FOD Financiën en maakte daar voor het eerst kennis met de OESO-richtlijnen en het arm’s length principe. Als mede-oprichter van de cel verrekenprijzen, voorzitter van de expertengroep verrekenprijzen en lid van de coördinatiecel BBI – GO is Peter de aangewezen gastlector om u een gedegen inzicht te laten verwerven in de complexe materie van Transfer Pricing, interne winstallocatie en interne verreken- en transfertprijzen.

- Evoluerende fiscaliteit & digitalisering

Datum 23 maart 2022, 19u00
Thema

Fiscaliteit in een veranderende samenleving.

In een wereld in verandering is er steeds meer aandacht voor digitalisering, ook onder meer de klimaatverandering staat hoog op de politieke agenda.

Hoe kan België zijn fiscale regels afstemmen op deze gewijzigde realiteit en welke opportuniteiten of obstakels worden gecreëerd door het internationaal fiscaal raamwerk?

Peter Vanvelthoven
PhD Researcher VUB

Peter Vanvelthoven startte zijn carrière in de advocatuur, waarna hij een indrukwekkende politieke carrière opbouwde, zowel op het Federale als het Vlaamse niveau. Hij was tevens meer dan 12 jaar burgemeester van Lommel. Op dit ogenblik onderzoekt Peter als doctoraal onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel welke fiscale maatregelen België kan nemen in een internationaal fiscaal raamwerk om de fiscaliteit aan te passen aan een veranderende samenleving.

Attest

Onze seminaries van 3 uur permanente vorming zijn erkend door ITAA.

Om het attest permanente vorming te ontvangen dien je de aanwezigheidsvragen en de eindtoets te beantwoorden tijdens de seminaries.

De seminaries worden georganiseerd op

Campus Diest
Boudewijnvest 3
3290 Diest

Je hebt de keuze om de seminaries op locatie te volgen of digitaal.
(Ook afhankelijk van de Coronarichtlijnen van het moment)

De presentatie slides worden aan het begin van het seminarie gedeeld. Er wordt geen opname beschikbaar gesteld.

De deelnameprijs bedraagt € 25,00 per seminarie.
Na de inschrijving ontvang je een factuur.

EhB Studenten Graduaat Accounting Administration (en afgestudeerden graduaat Boekhouden) en postgraduaat in de Fiscaliteit worden vrijgesteld van het inschrijvingsgeld.

Ik schrijf me in voor de sessie van:
De facturatie dient te gebeuren via:

In te vullen indien facturatie aan organisatie

Nog vragen?

Lies Van Horenbeeck - opleidingshoofd graduaat Accounting Administration e-learningtraject

Julie Vissers - contactpersoon praktische zaken