Emo eten
Bij- en nascholing

Emo eten 21-22

Doelstellingen

Emoties en eten zijn dikwijls aan elkaar verbonden. Denk maar aan een ‘welverdiend glas wijn’ na een stevige werkdag of dat stukje chocolade dat ons bij verdriet helpt. 
Voor sommige mensen is ‘emo-eten’ een manier om met hun emoties om te gaan. Hoe kan je een emotionele eter herkennen en zijn/haar gedrag wijzigen? Wat is nu juist het verschil tussen emotioneel eetgedrag en een eetstoornis (waarbij doorverwijzing noodzakelijk kan zijn)? 

In deze studiedag staan we stil bij emotioneel eten. We kijken onder andere naar de behandelaanpak en de psychische achtergrond. Daarbij wordt een multidisciplinaire aanpak niet uit het oog verloren.
Verschillende specialisten geven jullie in deze workshop vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en expertise handvaten mee om met dit thema aan de slag te gaan. 

Attest

Na het beëindigen van deze opleiding ontvang je een attest van aanwezigheid.

Programma

Deze navorming gaat door op donderdag 28 april 2022.

Locatie

Deze opleiding gaat digitaal door.

Kosten

Het inschrijvingsgeld bedraagt 150 euro.
Studententarief aan 65 euro.

Vereiste voorkennis

Bij voorkeur ben je in het bezit van een diploma bachelor in de Voedings- en Dieetkunde of Verpleegkunde, een professionele bachelor Secundair Onderwijs – Lichamelijke Opvoeding; of een diploma academische bachelor/master Kinesitherapie, Farmacie, Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen, (Klinische) Psychologie, of dergelijke.  Of je volgt simultaan een dergelijke professionele of academische opleiding VDK.

Inschrijven

Deze studiedag wordt niet opgenomen.
Inschrijven kan zodra het programma helemaal vorm heeft gekregen. 

Wil je op de hoogte blijven over deze studiedag?

Deel dit