Studenten in het Koninklijk Conservatorium Brussel
Educatieve Master

Edu­catieve Mas­ter Muziek & Podiumkunsten

Heb je al een diploma Drama op zak en wil jij jouw liefde voor de kunsten doorgeven? Dan kan je vanaf academiejaar 2019-2020 starten aan een Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en het RITCS. De Schools of Arts van de EhB slaan de handen in elkaar om jou op te leiden tot een gepassioneerde kunstenaar-leraar!

De Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten is er voor elke kunstenaar die een positieve keuze wil maken om als kunstenaar-leraar aan de slag te gaan en die vanuit zijn engagement zijn artistieke kennis willen vertalen naar de samenleving via het onderwijs, community-art, educatief werk of sociaal-artistiek werk.

Vanuit een brede maatschappelijke context leert de Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten je dan ook hoe je jouw artistieke kennis en kunde als bruggenbouwer kan vertalen naar een inspirerende en kunstzinnige leeromgeving. Je ontwikkelt daarbij een eigen sociaal-artistieke strategie die kinderen, jongeren en volwassenen de goesting geeft om ook zelf creatief aan de slag te gaan.

Voor meer info omtrent de Educatieve Master Muziek en Podiumkunsten aan het RITCS surf je naar deze pagina. Voor de opleiding aan het KCB, ga je naar deze pagina.

Heb je een diploma Musical op zak en wil je volgend jaar beginnen aan een educatie opleiding? Dat kan hier

Contact

Voor de opleiding aan het KCB: kcb@ehb.be

Voor de opleiding aan het RITCS: ritcs@ehb.be