EhB
Bij- en nascholing

Cosmetic sciences 19-20

Doelstellingen

De navorming ‘Cosmetic sciences’ is gericht naar bachelors in wetenschappen en omvat 4 modules:

Module 1 – De huid (5 lessen, e-learning + gemid. 2u contactonderwijs per les)

Module 2 –  De grondstoffen (7 lessen, e-learning + gemid. 2u contactonderwijs per les)

Module 3 – Formulatie-technologie (8 lessen, e-learning +  gemid. 2u contactonderwijs per les)

Module 4 –labo – bereiding van cosmetica + online cases (kan pas gevolgd worden na volgen van module 3) 5 dagen à 6u contactonderwijs (practica, weekendonderwijs)

De opleiding bestaat uit een combinatie van e-learning met (ongeveer 2-wekelijks) contactonderwijs op zaterdag.

Het studiemateriaal bestaat uit ppt slides (in het Engels uitgewerkt) en ondersteunend materiaal zoals wetenschappelijke artikels, richtlijnen, enz.  De lessen zullen gedoceerd worden in het Nederlands en/of het Engels afhankelijk van de wens van de deelnemers (met uitzondering van module 1 en delen van module 3 welke uitsluitend in het Engels zal gedoceerd worden).

De opleiding is een meerwaarde voor sales assistenten, marketing personeel, technical regulatory personeel, laboranten in research en ontwikkeling ....in de cosmetica-industrie.

Doelstellingen:

1. De student kent de histologie, fysiologie en microbiologie van huid, haar en nagels (module 1);
  2. De student kent de verschillende huidtypes en hun verzorging, met extra aandacht voor de veroudering van de huid (module 1);
  3. De student heeft notie van enkele veel voorkomende pathologieën in de klinische dermatologie (module 1);
  4. De student heeft notie van de algemene samenstelling en formulatietechnologie van de verschillende cosmetische producten (module 2)
  5. De student kent de grondstoffen gebruikt bij de formulatie van cosmetische producten: chemische en fysische eigenschappen, functies en toepassingen (module 2);
  6. De student heeft notie van de industriële productietechnieken met inbegrip van QA/QC en duurzaamheid (module  3);
  7. De student kan de theoretische kennis rond grondstoffen en formulaties omzetten in de praktijk en kan eenvoudige cosmetische producten bereiden (module 4).

Programma

Deze navorming start op 23 september 2019.  Starten of aansluiten op een later tijdstip is steeds mogelijk, gezien het leermateriaal via e-learning op zelfstandige wijze kan verwerkt worden.

Module 1
De huid (5 lessen, e-learning + gemid. 2u contactonderwijs per les)

Module 2
De grondstoffen (7 lessen, e-learning + gemid. 2u contactonderwijs per les)

Module 3

Module 4

bijlage: programma

Campus Jette

Laarbeeklaan 121
1090 Jette

Module 1: €250 - module 2: €350 - module 3: €400 - module 4 (labo): €500

Inschrijven voor 4 modules: 1400 euro (reductie van 100 euro)

Vereiste voorkennis

Bachelors in wetenschappelijke richtingen (BMLT, biochemie, chemie, biotechnologie)

Masters in wetenschappelijke richtingen (farmacie, biomedische wetenschappen, …)

Andere: toelating op dossier

Inschrijven kan je hier. Na je inschrijving zal je een factuur ontvangen.