EhB
Bij- en nascholing

Cosmetic sciences 18-19

Doelstellingen

De navorming ‘Cosmetic sciences’ 2019 is gericht naar bachelors in wetenschappen en omvat 3 modules:

Module 1: De gronstoffen
Les 1: Vetten en oliën
Les 2: Surfactantia
Les 3: Siliconen
Les 4: Kleurstoffen en pigmenten
Les 5: UV filters
Les 6: Bewaarmiddelen
Les 7: Parfums
Module 2: De huid
Les 1: Histologie en fysiologie van de huid
Les 2: Microbioom van de huid
Les 3: Klinische dermatologie met veel voorkomende pathologieën (acné, psoriasis, mycosen, ...)
Les 4: Huidveroudering
Les 5: Huidtypes en hun verzorging
Module 3: Inleiding tot formulatie
Les 1: Verzorgingsproducten: emulsies, nanopartikels, liposomen
Les 2: Hygiëne producten (body care) + shampoos
Les 3: Baby care + duurzame ontwikkeling
Les 4: Zonneproducten
Les 5: Make-up producten

De opleiding bestaat uit een combinatie van e-learning met (ongeveer 2-wekelijks) contactonderwijs op zaterdag.

Het studiemateriaal bestaat uit ppt slides (in het Engels uitgewerkt) en ondersteunend materiaal zoals wetenschappelijke artikels, richtlijnen, enz.  De lessen zullen gedoceerd worden in het Nederlands en/of het Engels afhankelijk van de wens van de deelnemers (met uitzondering van module 1 en delen van module 3 welke uitsluitend in het Engels zal gedoceerd worden).

De opleiding is een meerwaarde voor sales assistenten, marketing personeel, technical regulatory personeel, laboranten in research en ontwikkeling ....in de cosmetica-industrie.

Doelstellingen:

1. De student kent de grondstoffen gebruikt bij de formulatie van cosmetische producten, chemische en fysische eigenschappen, functies en toepassingen
  2. De student kent de belangrijkste parfums (en hun eigenschappen) gebruikt in de cosmetica-wereld
  3. De student kent de histologie, fysiologie en microbiologie van huid
  4. De student heeft notie van enkele veel voorkomende pathologieën in de klinische dermatologie
  5. De student kent de verschillende huidtypes en hun verzorging, met extra aandacht voor de veroudering van de huid
  6. De student heeft notie van de algemene samenstelling en formulatietechnologie van de verschillende cosmetische producten

Programma

Deze navorming start in de week van 11 februari 2019.  Starten of aansluiten op een later tijdstip is steeds mogelijk, gezien het leermateriaal via e-learning op zelfstandige wijze kan verwerkt worden.

Module 1 – De grondstoffen

• 7 lessen wekelijks aangeboden via e-learning
  • Per les volgt (2-wekelijks)  3 u contactonderwijs (op zaterdag) met extra uitleg,  voorbeelden, enz

Module 2 – De Huid

• 5 lessen wekelijks aangeboden via e-learning
  • Per les volgt (ongeveer 2-wekelijks)  3 u contactonderwijs (op zaterdag) met extra uitleg,  voorbeelden, enz

Module 3 –  Inleiding tot formulatie

• 5 lessen wekelijks aangeboden via e-learning
  • Per les volgt (ongeveer 3-wekelijks)  2 u contactonderwijs (op zaterdag) met extra uitleg,  voorbeelden, enz

bijlage:  voorlopig lessenrooster

Campus Jette

Laarbeeklaan 121
1090 Jette

Module 1: €350 - module 2: €250 - module 3: €200

Vereiste voorkennis

Bachelors in wetenschappelijke richtingen (BMLT, biochemie, chemie, biotechnologie)

Masters in wetenschappelijke richtingen (farmacie, biomedische wetenschappen, …)

Andere: toelating op dossier

Inschrijven

Inschrijven kan je hier. Na je inschrijving zal je een factuur ontvangen, de betaling van deze factuur geldt als bewijs van inschrijving.