Attest Rooms-katholieke godsdienst
Bij- en nascholing

Attest Rooms-katholieke godsdienst 21-22

Attest

Creditbewijs - Attest rooms-katholieke godsdienst voor het kleuteronderwijs of voor het lager onderwijs

Vakken

Start van de opleiding: nog te bepalen. Deze navorming sluit aan bij het reguliere traject.

De opleiding bestaat uit 3 modules (24 lesuren per module):

Module 1: levenbeschouwelijke identiteit
Module 2: vakdidactiek
Module 3: interlevensbeschouwelijke dialoog

Na module 1 zal je al heel wat theologische bagage hebben om op godsdienstig vlak aan het werk te kunnen gaan.

In module 2 geven we je een zo volledig mogelijke gereedschapskist mee door verschillende pedagogisch-didactische werkvormen te exploreren, waaronder Godly Play. Zowel het werk-/leerplan RKG als Zill worden verkend.

Module 3 zal je inzicht geven in de processen die de identiteit van een school bepalen en de manier waarop jij daarin als leerkracht een rol kan spelen, rekening houdend met de typisch Brusselse situatie. In het werk-/leerplan godsdienst gaat men uit van levensbeschouwelijke (en dus ook culturele) diversiteit als beginsituatie voor de godsdienstles.

1 LKO – LLO 2de semester
2 LKO – LLO 2de semester
3 LKO – LLO 1ste semester volgend academiejaar

Start- en einddata hangen samen met lessenrooster.

Campus Kanal

Slotstraat 28

Kosten

Nascholing sluit aan bij regulier traject – tarieven diploma- en credit contracten:
Vaste kost: 247,90 euro
Variabele kost: 11,90 euro per SP * 9 = 107,10 euro
(wordt uitgesplitst volgens het aantal opgenomen studiepunten per semester)
Totaalkost: 355 euro voor het volledige traject (2 semesters)

Cursussen worden digitaal aangeboden. Enkel Averbodes kinderbijbel dient aangeschaft te worden.

• Leraren kleuteronderwijs en lager onderwijs
  • Leraren in spe (studenten) kleuteronderwijs en lager onderwijs
  • Alumni (LKO-LLO)

Klaar om je in te schrijven voor Attest-rooms-katholieke godsdienst? Top!

• Stap 1: Start met je inschrijving aan EhB. Je kiest je opleiding en je laat je contactgegevens achter.
  • Stap 2: Rond je inschrijving af. In juni ontvang je van ons een mail om je inschrijving definitief af te ronden. Je kan dit volledig digitaal afhandelen of je kan langskomen op het studentensecretariaat of tijdens onze volgende infodag

Nog vragen?

Voor inhoudelijke vragen: