Labs departement Design & Technologie

Experimenteer erop los in onze labs

Het departement Design & Technologie telt verschillende labo's waarin onze studenten innoverende praktijkervaring opdoen. Onze Labs openen echter ook de deuren voor externe geïnteresseerden. Voor particulieren, KMO's en zelfs scholen is dat een prachtige manier om gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken en apparaten. Onderstaand overzicht geeft je de praktische regelingen en openingsuren.

Openingsuren labs:

  • Dinsdag 10u - 17u (voor studenten)
  • Woensdag 13u - 20u (voor studenten én externen)
  • Donderdag 10u - 17u (voor studenten)

medialab 1

Voor wie?

medialab 2
  • Iedereen (+13 jaar) met interesse in wetenschappen die wil deelnemen aan (onderzoeks) projecten of zelf projecten willen opstarten.
  • Leerkrachten wetenschappen van secundaire scholen die eigen projecten willen initiëren of eventueel op zoek zijn naar educatieve kits die in het onderwijs kunnen geïmplementeerd worden.
  • KMO en bedrijven die (onderzoeks)vragen hebben, verwijzen we graag door naar het kenniscentrum AI.
  • Studenten of alumni van het departement Design & Technologie
  • Designers en kunstenaars die aan de slag willen met onze materialen en technologieën

Ontdek al onze labs

FabLab

FabLab

Een multidisciplinair en multifunctioneel labo met heel wat software- en hardwaretools en een arsenaal aan hoogtechnologische machines, zoals lasercutters , 3D-printers, computergestuurde freesmachines en draaibanken .

MediaLab

Een creatief laboratorium met 3D-scanners en motion capture-apparatuur, een chromakey- en belichtingsinstallatie, HD-videocamera’s en geluidsopnameapparatuur, projectoren, touchscreens en speakers, een testinstallatie voor tablets en smartphones, enz.

BusinessLab

Om onze studenten te motiveren om ondernemer te worden, hebben we het Open BusinessLab opgericht. Je kan er met je praktische vragen terecht bij professionals. Het Open BusinessLab moet je zien als een pre-incubator waar studenten de mindset van ondernemer wordt aangeleerd, of ze nu entrepreneur of intrapreneur worden. Belangrijk is dat ze een strategie kunnen uittekenen en implementeren om een vooropgestelde ambitie te realiseren, hierbij met economische rentabiliteit als kritische succesfactor.

NetwerkLab

We beschikken over een state-of-the-art netwerklabo en zijn ondermeer erkend en gecertificeerd als Cisco Networking Academy en VMware IT Academy.

Tutorials

More coming soon!

Vragen over de labs? Neem dan contact met ons op

Adres Labs

campus Kaai
Nijverheidskaai 170
1070 Brussel (Anderlecht)

Check zeker de bereikbaarheidsfiche van campus Kaai.