studenten Dig-X
Verhaal

Uniek Partner in Education-netwerk voor studenten Informatica

De opleiding Toegepaste Informatica (Dig-X) van de Erasmushogeschool Brussel heeft het startschot gegeven van een intensief samenwerkingsproject met vier bedrijven in de specialisatie Business IT. Deze unieke samenwerking met de naam Partners in Education is binnen het hoger onderwijslandschap ongezien, het is immers de werkgever die door de nieuwe formule zelf de opleiding mee vormgeeft.

De Erasmushogeschool Brussel is met de bedrijven Flexso, Accenture, Canguru en I8C een langdurig partnerschap aangegaan onder de noemer PiE, Partners in Education. Het project zorgt voor duaal leren via co-creatie van het onderwijs en garandeert op die manier aansluiting bij de actuele vereisten van de beroepspraktijk. Van de bedrijven wordt verwacht dat zij kritisch toezien op het curriculum van de opleiding en dat zij specifieke ontwikkelingen in het vakdomein delen. Concreet vertaalt dit zich in gastcolleges door de partners, onderzoeksopdrachten, afstudeerwerken, stageplaatsen en vacatures voor de studenten. Coördinatoren Annick Dhooge en Steve Weemaels: “Tijdens de kick-off brachten de meeste bedrijven bovendien alumni mee. Via hen vinden onze studenten makkelijk toenadering tot een potentieel stagebedrijf of werkgever.”

De meerwaarde voor de partners ligt dan weer in het feit dat de studenten hen innovatieve projecten en bedrijfscases zullen aanreiken. Dankzij de jonge generaties houdt het werkveld immers de vinger aan de pols. Weemaels: “Studenten brengen nieuwe inzichten door hun frisse kijk en ze geven nieuwe energie. Ze houden onze docenten, maar ook de bedrijven scherp en actueel!”

Binnen de opleiding Business IT leren de studenten werken op SAP gebaseerde systemen. Studenten uit de 2e en 3de bachelor Toegepaste Informatica, met de specialisatie Business IT, nemen deel aan het PiE-project.

Business-IT Kick Off

Meer info

Erasmushogeschool Brussel
opleiding Toegepaste Informatica

Steve Weemaels
e-mail: steve.weemaels@ehb.be
​tel.: 02/520 18 10

Annick Dhooge
e-mail: annick.dhooge@ehb.be
tel.: 02/520 18 10