studenten Toegepaste Informatica
Verhaal

Studenten Toegepaste Informatica (Dig-X) krijgen VIP-ontvangst op Europees Parlement

De eerstejaarsstudenten Toegepaste Informatica brachten recent een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel en kregen een unieke tour achter de schermen. Voor de eerste keer mocht een groep studenten immers kennis maken met de dienst DG Itec, het 'Directorate-General for Innovation and Technological Support'. 

Ze kregen informatie over de IT-systemen die het Europees Parlement hanteert en volgden ook een aantal uiteenzettingen, door onder andere de directeur-generaal van DG Itec, Dhr Giancarlo Vilella himself. 

Opvallend is het feit dat de dienst Itec zelf uitpakt met uitgebreide reportages over het bezoek. Ze maakten een video, een uitgebreide foto-reportage én schreven er een blog-post over. Docent Herman Gillaerts die de groep begeleidde, is uiterst tevreden met het bezoek, en gaat graag in op de uitnodiging van Itec om volgend jaar terug te komen. Ook de studenten waren gefascineerd door de wereld achter de schermen van Europa. Misschien sprak de presentatie over werken aan het Europees Parlement nog wel het meest tot de verbeelding!

Bekijk hier de reportages van Itec: