Canvas
Verhaal

Onderzoeker Maya Van Leemput deelt haar toekomstvisie in De Afspraak

Woensdag 21 oktober 2015. Een bekende dag voor fans van Back To The Future II. Hoe goed voorspelde deze film de toekomst? En hoe zal de wereld eruit zien in 2045? EhB-onderzoeker Maya Van Leemput van het kenniscentrum Applied Future Research deelde haar toekomstvisie met Bart Schols in De Afspraak (VRT). Als toekomstonderzoeker denkt ze op een praktisch-wetenschappelijke manier na over de toekomst.

“Op televisie ziet de toekomst er altijd beter en groter uit, maar in feite worden andere devices gebruikt voor dezelfde dingen”, aldus Maya. Zo is het mogelijk dat informatietechnologie over 15 of 30 jaar geïntegreerd zal worden in ons lichaam. Dit betekent niet noodzakelijk dat we daar fundamenteel andere dingen mee zullen doen dan met onze telefoon, computer,…

Ook zelfrijdende auto’s, het uitprinten van voedsel of het verdwijnen van de werkweek zijn volgens Maya mogelijke pistes. “Veel zal afhangen van hoe hard we eraan werken en of die dingen al dan niet ingang vinden in de maatschappij”.

Interesse in deze materie? Vanuit de opleidingen Toerisme- & Recreatiemanagement, Communicatiemanagement en Idea & Innovation Management werd het Kenniscentrum Applied Futures Research - Open Time opgericht. Hier vind je de contactgegevens.