studenten
Verhaal

EhB aanwezig op grootste wetenschapsevent voor jongeren in België

WetenschapsExpo 2016

Meer dan 1000 jongeren van over heel België kwamen op 29 en 30 april samen in Thurn & Taxis voor drie grote wetenschappelijke evenementen: de grootste verzameling van jong wetenschappelijk en technisch talent in België! Deze WetenschapsEXPOSciences werd georganiseerd door Jeunesses Scientifiques de Belgique en het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel, verbonden aan de Erasmushogeschool Brussel (EhB) en de Vrije Universiteit Brussel.

Het kenniscentrum Tuin+ van de Erasmushogeschool Brussel was aanwezig met ‘Urban Heat’, waarmee het ‘stedelijk hitte-eiland effect’ aan de bezoekers uitgelegd wordt aan de hand van multimediapresentaties. De finale boodschap ‘iedereen kan zijn steentje bijdragen’ werd kracht bijgezet door de bezoekers op de stand zaadbommen te laten maken. Die konden ze achteraf meenemen naar huis en planten in hun tuin, straat of speelplaats.

 

Virtuele realiteit

Aan de demo-tafel van het kenniscentrum Mobile & Wearables van EhB konden de leerlingen kennismaken met heel wat smartwatches, smart glasses en andere draagbare technologieën. Ook een ritje op een virtuele rollercoaster met de Oculus Rift VR-bril was mogelijk.

Deel dit