Mobiliteit

Metro, tram, bus, trein ...

Al onze campussen zijn vlot bereikbaar; dat spreekt voor zich in een stad als Brussel. En je mobiliteit hoeft bovendien niet veel te kosten! Ben je jonger dan 25 en studeer je aan EhB, dan betaal je amper 50 euro voor een jaarabonnement van MIVB. Dat betekent een heel jaar metro, tram en bus voor zowat 4 euro per maand. Kom je met de trein (NMBS) of met een bus van De Lijn naar de campus, check dan bij onze studentenvoorzieningen de kortingen die je krijgt bij deze maatschappijen.

Studenten bij metrohalte
Studenten bij Villo!-fietsen

Met de fiets

Je zag ze wellicht al staan, de gele fietsen van Villo!. Met een Villo!-abonnement kan je een fiets ‘huren’ in een van de 180 fietsstations, verspreid over de stad. Via Brik kan je je momenteel op onze unieke Villo!-actie inschrijven en dan rij je zes maanden gratis! Een jaarabonnement van Villo! kost 32 euro, maar met de Villo!-actie van Brik betaal je dus maar de helft, 16 euro.

Heb je je fiets graag bij jou op kot, dan kan je een studentenfiets huren voor 70 euro per academiejaar (of 45 euro per semester), inclusief onderhoud en slot. Reserveer je fiets zo snel mogelijk via de website van Brik, want op is op! Op elke EhB-campus kan je trouwens een Brik bike tool & repair kit terugvinden om je fiets zelf te herstellen.

Ook ’s nachts raak je thuis

Ken je Collecto al? Dat is een collectieve taxidienst die 7/7 beschikbaar is tussen 23 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends. Collecto bedient momenteel meer dan 200 vertrekpunten (aan de MIVB-haltes). Je stapt op aan een halte en wordt afgezet op elk gewenst adres naar keuze binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Tof, niet? Bovendien is Collecto niet zo duur: 6 euro per persoon per rit. Heb je een MIVB-abonnement, dan betaal je maar 5 euro.

Collecto vormt een aanvulling op de weekend-nachtbussen van de MIVB (Noctis). Meer info: www.mobielbrussel.irisnet.be/articles/taxi/hoe-werkt-het.