Op kot

De helft van de studenten die in Brussel afstudeert, wil graag blijven wonen in de stad. En zoals je bij ‘student zijn in Brussel’ kan lezen, is dat geen toeval. Ben je er klaar voor? Kom dan op kot, sta op om 8.20u voor de les van half negen, steek ’s namiddags de straat over om op je kamer even uit te rusten en trek ’s avonds nog eens de stad in met je vrienden.

Studenten lunchen in centrum Brussel

Op kot bij de Erasmushogeschool Brussel

Studentenhuis Jette

EhB heeft op haar campus in Jette een studentenhuis met een 260- tal ingerichte kamers. Deze home is verbonden met campus van Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur en Onderwijs & Pedagogie.

Basic Fit Jette ligt amper 50 meter verderop. Fuifzaal BOJ, uitgebaat door en voor studenten, zorgt voor de nodige ambiance. Eten kan je in de studentenresto’s van EhB (The Link) en de Vrije Universiteit Brussel. Al dit fraais ligt in de schaduw van het mooie Laarbeekbos.

Een kamer reserveren voor academiejaar '17-'18 kan je vanaf 15 mei 2018.

Studentenhuis Dansaert

Studeer je in het centrum? Op de A. Dansaertstraat hebben we een studentenhuis met 34 kamers. De home ligt op wandelafstand van zowel het RITCS als campus Bloemenhof. En dat betekent dus ook dat je op vijf minuten aan de AB, het Sint-Goriksplein en de beurs staat. Niet slecht, toch?

Een kamer reserveren voor academiejaar '17-'18 kan je vanaf 15 mei 2018.

Studenten wandelen door Brussel

Een kot via Brik

EhB werkt ook samen met Brik, dat een 460-tal kamers te huur aanbiedt én dat je via iKot een overzicht geeft van ruim 4000 koten van private eigenaars in en rond Brussel. Vertel iKot waar je een kot zoekt en de tool geeft je een overzicht van de beschikbare kamers.

Kom ‘ns kijken!

Het studentenhuis in Jette kan je op elke EhB-infodag bezoeken.

• Zaterdag 17 maart (10 - 15u)
  • Zaterdag 21 april (10 - 15u)
  • Zaterdag 23 juni (10 - 15u)
  • Zaterdag 1 september (10 - 15u)

De koten aan de Dansaerstraat zijn te bezichtigen op afspraak. Stuur gerust een mailtje naar huisvesting@ehb.be voor meer info.