Hoe zal academiejaar 2021-2022 verlopen?

Code groen!

Wanneer de coronacijfers gunstig blijven evolueren, zal het volgende academiejaar (2021-2022) kunnen opstarten in code groen, waarbij geen bijzondere coronamaatregelen van toepassing zijn. Dat heeft de overheid op 9 juni '21 beslist. Indien de vaccinatiecampagne vlot blijft lopen, zullen zo goed als alle personeelsleden en studenten voor de start van het academiejaar de kans gekregen hebben om zich te laten vaccineren.

Het voornemen om het volgende academiejaar op te starten in code groen zal voor aanvang van het academiejaar opnieuw geëvalueerd worden.

En wat hebben we geleerd?

Sowieso weten we nu hoe we afstandsonderwijs vlot kunnen combineren met praktijkonderwijs om onze graduaat-, bachelor en masterstudenten voldoende werkervaring mee te geven in geval van een zoveelste golf.

Als we weer moeten kiezen voor digitaal leren, weet dan dat het nooit volledige zelfstudie zal zijn. We begeleiden altijd via instructiefilmpjes, oefeningen, online discussies, webinars, digitale lessen, zelftests,... En zeker voor eerstejaarsstudenten doen we alle moeite om je op de campus te ontvangen zodat je met je medestudenten kunt kennismaken, en zodat onze docenten je kunnen begeleiden bij je eerste stappen in het hoger onderwijs.

Maar voorlopig lijkt dat scenario dus van de baan te zijn! :-)

Bekijk hieronder hoe we ons afgelopen academiejaar voorbereid hebben op blended learning en afstandsonderwijs.