Kan ik mijn inschrijvingsgeld in schijven betalen?

Ja, elke student mag een spreidingsplan aanvragen. Zo betaal je maandelijks een deel van je inschrijvingsgeld en moet je niet alles in één keer betalen. Een spreidingsplan aanvragen doe je door een mail te sturen naar studiegeld@ehb.be

Wat is een studietoelage van de Vlaamse Overheid?
  • Een studietoelage bestaat uit twee delen. Als je recht hebt op een studietoelage dan betaal je minder inschrijvingsgeld en ontvang je een financiële toelage. Het bedrag dat je krijgt hangt af van een aantal factoren zoals jouw inkomen of het inkomen van jouw ouders
  • Minder inschrijvingsgeld --> Ontvang je een studietoelage van de Vlaamse Overheid dan betaal je minder inschrijvingsgeld aan de hogeschool. Je betaalt dus het 'beurstarief'. Voor volgend academiejaar betaal je, voor een voltijds programma 111,9 euro in plaats van 947,2 euro. Een voltijds programma wilt zeggen dat je je inschrijft voor 60 studiepunten.
  • Heb je recht op een studietoelage en schrijf je je in voor minder studiepunten (bijvoorbeeld 30 studiepunten) dan betaal je nog steeds 111,9 euro.
  • Voor meer informatie over de studietoelage van de Vlaamse overheid kan je terecht op www.studietoelagen.be
Hoe kan ik een studietoelage aanvragen?
  • Een studietoelage kan je zelf online aanvragen via www.studietoelage.be
  • Hulp nodig bij je aanvraag? Bekijk hier de handleiding voor de aanvraag van je studietoelage
  • Vraag je studietoelage zo snel mogelijk aan, zo vermijd je dat je het volledige inschrijvingsgeld moet voorschieten
Hoe weet ik of ik recht heb op een studietoelage van de Vlaamse Overheid?
  • Om in aanmerking te komen voor een studietoelage van de Vlaamse Overheid wordt er rekening gehouden met een aantal factoren. Daar kan je hier meer over lezen.
  • Wij adviseren alle studenten om een studietoelage aan te vragen, ook als je niet zeker bent of je in aanmerking komt.
Ik was vorig academiejaar een beursstudent, start mijn dossier dit jaar automatisch op?

Neen, je moet jouw dossier altijd nog goedkeuren. Dat kan door je aan te melden op www.studietoelagen.be

Mijn studietoelage is afgekeurd, hoe komt dit?
  • Als je studietoelage is afgekeurd dan ontvang je een mail met daarin de reden van afkeuring. Toch nog vragen hierover? Vul dit document in en stuur dit door naar centenvoorstudenten@ehb.be, samen met jouw vraag. We bekijken dit dan voor jou.
  • Denk je dat je aanvraag onterecht is afgekeurd? Dan kan je een herziening aanvragen via het contactformulier op de website www.studietoelagen.be en meteen de nodige attesten opladen.
Ik heb een studietoelage aangevraagd, wanneer kan ik een beslissing verwachten?