Velov-conferentie 2024

velov conferentie
Studiedag
Data
,
9:00
tot
17:00
Waar?
Campus Kanal

Een frisse blik op onderwijs: grenzeloos inspirerend

Vrijdag 31 mei, 9:00-17:00

Conferentie voor Vlaamse Lerarenopleidingen door de Vereniging Lerarenopleiders Vlaanderen (Velov) i.s.m. de lerarenopleidingen van Erasmushogeschool Brussel

Leerkrachten, scholen(gemeenschappen), pedagogische begeleidingsdiensten en lerarenopleidingen blijven zich inzetten om kinderen, jongeren en professionals te inspireren, ondanks de hoge druk die het onderwijs ervaart. Deze mensen dragen kwaliteit hoog in het vaandel. Ze kijken over de schoolmuren heen en zien kansen om te grijpen en uitdagingen om aan te gaan. Ze zoeken naar innovatieve onderwijssystemen in binnen- en buitenland om hun onderwijsvisie bij te sturen. Ze blijven elke dag opnieuw de connectie zoeken met de buurt, de maatschappij en de samenleving.

De jaarlijkse Velov-conferentie wil daarom samen met jullie vooruitkijken, met een frisse blik en over (lands)grenzen heen. We grijpen de kans om elkaar te inspireren met realistische en haalbare initiatieven om de uitdagingen in alle onderwijsniveaus aan te gaan. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten op campus Kanal, in hartje Brussel.

Zelf een abstract indienen?

De conferentiecommissie nodigt je van harte uit om een actieve bijdrage aan de Velov-conferentie 2024 te leveren. Tot en met maandag 12 februari 2024 kun je binnen vier inhoudelijke lijnen abstracts indienen via de knop hieronder. Vanaf nu kan je ook zelf een inhoudelijke bijdrage doen. Volgende themalijnen voor zowel wetenschappelijk onderzoek als praktijkvoorbeelden staan centraal:

 

  • interprofessionele samenwerking in het onderwijs;
  • welzijn en onderwijs;
  • onderwijs en organisatie;
  • onderwijs en visie
 

 Woordje uitleg over de bijdragen (abstracts)

 

Aanmelden van jouw bijdrage/abstract)

Contact

Mail ons:
 

Deel dit