Difference Day 2024

tot
Waar?
Bozar

Op 3 mei 2024 vindt in Bozar de negende editie plaats van Difference Day. Het thema van het event is dit jaar 'Speak Freely, Listen Respectfully, Different Opinions Matter', de algemene noemer waaronder Difference Day in 2015 het licht zag.

Difference Day vindt altijd plaats op de Werelddag van de Persvrijheid, die in 1993 door de Verenigde Naties is uitgeroepen om het bewustzijn van het belang van persvrijheid te verhogen en regeringen er aan te herinneren hun plicht met betrekking tot de handhaving van het recht op vrijheid van meningsuiting te respecteren. Ook in 2023 honoreert Difference Day daarom mensen, instellingen en organisaties die het verschil maken in het uitdragen en promoten van vrijheid van meningsuiting, zonder deze evenwel te verabsoluteren.

Neem deel met jouw eigen speech

VUB-, EhB- en ULB-studenten krijgen de gelegenheid om een zelfgeschreven speech te brengen voor een toevallig passerend publiek op de jaarlijkse Difference Day (Werelddag van persvrijheid en vrijheid van meningsuiting). Zij worden gecoached door ervaren experten. De speeches zijn breder maatschappelijk, politiek en/of net zeer persoonlijk; en zijn nooit haatdragend of oproepend tot geweld. Speechen kan in het Nederlands, Frans of Engels. In het verleden namen al een aantal van onze studenten hier aan deel. Hier vind je een woordje uitleg.

Lees alles over Difference Day op deze pagina.