Banaba Zorgmanagement
Verhaal

Prima score voor opleiding Zorgmanagement

Vorig jaar namen we een bevraging af bij onze oud-studenten Zorgmanagement. Als ervaringsdeskundigen zijn zij een ideale graadmeter om onze opleiding te beoordelen. Bovendien zijn ze aan het verder studeren of aan de slag. Ze kunnen ons dus ook vertellen of onze opleiding hen goed voorbereid op verder studeren of werken. 

Tevreden studenten

De oud-studenten blikken tevreden terug op hun tijd aan de EhB. Zelfs 95% van de oud-studenten geven aan tevreden of zeer tevreden te zijn over onze opleiding. 
Daar geven ze verschillende redenen voor op. Als eerste het sterke docententeam. Een team dat bestaat uit echte experts die recht uit de praktijk komen. We werken steeds met echte cases en voorbeelden uit de praktijk. Docenten die gepokt en gemazeld zijn met relevante ervaring. 

Weekendopleiding

De tweede grote sterkte van onze opleiding is de organisatie. Al onze lessen staan gepland op zaterdag. Onze studenten ervaren dit als zeer positief. Ze kunnen op die manier het studeren makkelijker combineren met werk/privé/gezin.  
 

“De EhB werkt met zeer gedreven, enthousiaste docenten. Dat maakt de studie vooral aangenaam. De docentengroep is een team dat een zeer brede kijk heeft op de praktijk. Je wordt ook gecoacht indien je het zelf nodig acht. Ik zal de opleiding Zorgmanagement van de EhB dan ook aan iedereen aanbevelen.” 

 

Oud-student Zorgmanagement

Aan het werk?

Maar dan de helft van onze studenten zijn ongeveer één jaar na afstuderen aan de slag als leidinggevende in de gezondheidssector. Nog eens 10 procent van de studenten heeft een nieuwe functie die aansluit bij de competenties die ze in de opleiding verwierven. Een aantal andere studenten studeert nog verder. 

Verbeterpunten

De oud-studenten gaven ook een aantal werkpunten mee. De suggestie die in de enquête het vaakst aan bod kwam was nog meer praktijkvoorbeelden gebruiken. Iets waar onze opleiding zeker werk van maakt.  
 

Deel dit