klasgroep
Verhaal

Postgraduaat in Digital Teaching

“De pandemie heeft ons in een stroomversnelling geplaatst naar wat ik persoonlijk denk dat het onderwijs naartoe gaat” - Mike Derycke

We schrijven juni 2019 toen ik dit uitsprak, de eerste Covid schokgolf rolde nog door het onderwijs. In die korte periode transformeerde ik, net zoals vele anderen, van docent naar livestreamer. Meer dan ooit werd (les)materiaal in kennisclips gegoten, online tools kreunden onder het gewicht van het toenemend aantal gebruikers en iedereen ging tot het uiterste om het beste onderwijs aan te bieden in deze bijzondere tijden.

Kort erna werd ik, Mike Derycke, benaderd om mee de masterclass Digital Teaching vorm te geven. We merkten de nood aan ondersteuning in deze nieuwe wereld om kwalitatief materiaal aan te bieden… zonder verloren te lopen in alle techniciteit en didactische systemen. Er kwam een besef dat digitaal onderwijs niet enkel het gebruik van digitale tools omvat maar evenzeer een nieuwe didactische aanpak. Mijn passie over de technische tak delen met studenten? Als docent? Sign me up!

Masterclass Digital Teaching

Samen met een kernteam sleutelden we aan een curriculum dat een balans vond tussen synchroon en asynchroon onderwijs. Digitale en fysieke lessen: een gezonde mix met de focus op een zelfstandig leerpad voor de student, herbruikbaarheid voor de docent en een verhoogde motivatie voor beide partijen.

De eerste lichting afgestudeerden gaf ons de nodige inspiratie voor de komende jaren vorm te geven. We aanschouwden prachtig hervormde cursussen in verscheidene domeinen, van psychologie tot informatica en design, met elk hun unieke en individuele insteek. Studenten uit de privésector gebruikten de verworven kennis om hun intern leerplatform af te stemmen op de noden van de werknemers. De verschillende implementaties en aanpak verrasten ons op een aangename manier.

 

Plannen voor komend jaar

Bij de tweede lichting van deze innoverende opleiding baseren we ons op de opgedane ervaringen en verkregen feedback om te optimaliseren en perfectioneren. Vanaf dit academiejaar is het namelijk mogelijk om modules apart op te nemen. Dit geeft je de vrijheid om de kennis op te bouwen op maat van je werk en privéleven. Én niet te vergeten, het is nu erkend als een postgraduaat. Je ontvangt een getuigschrift na afronding van het volledige traject.

 

Meer info

Geen idee waar te starten? Geen zorgen, we helpen je om een persoonlijk traject op te stellen zodat je met volle moed kan starten. Kies voor een didactisch of technisch traject, zet je eigen doelen en ga er samen voor met je persoonlijke coach.

Meer info nodig? Surf naar de opleidingspagina of stuur een mail en dan overlopen we de mogelijkheden.

Deel dit