Graduaat Boekhouden CVO De Oranjerie
Verhaal

Ondernemers voor de klas bij het graduaat Boekhouden

WOW! Weer een geslaagde 'ondernemers voor de klas' voor de studenten uit de opleiding Graduaat Boekhouden aan CVO De Oranjerie te Diest!

De ondernemer 'van dienst' was deze keer Dhr. Wim Boon, Kantoordirecteur Social Profit en Lokale Overheden bij KBC. Hij had zijn presentatie opgebouwd uit 2 delen. Tijdens het eerste deel stelde hij zichzelf voor en vertelde hij enthousiast over de KBC groep. De KBC groep bestaat uit een afdeling bank en een afdeling verzekeringen. Vandaag willen zij vooral dicht bij hun klanten staan en stelt hij duidelijk dat KBC een belangrijke (duurzame) rol wil innemen in de huidige maatschappij.

In zijn tweede deel had hij het over de enorme veranderingen die onze maatschappij te wachten staan in de komende jaren. Technologie ontwikkelt zich aan een razend snel tempo, er komen veel nieuwe toepassingen (denk maar aan drones, AI of 3D-printing) en dit leidt tot nieuwe businessmodellen en nieuwe jobs. Dit heeft ook zijn weerslag op het beroep van boekhouder. Geen enkele sector lijkt te ontsnappen aan wat buiten aan het veranderen is. De digitale revolutie is komende!

Zijn boodschap aan onze cursisten:

  • durf in vraag te stellen;
  • wees kritisch en analyseer;
  • stel alles in perceptie;
  • wees flexibel;
  • en blijf levenslang (bij)leren.

Wij danken Dhr. Wim Boon voor zijn uitgebreide en professionele toelichting!

Interesse? Neem eens een kijkje op de webpagina van het graduaat Boekhouden!

Deel dit