week van de meertaligheid
Verhaal

EhB viert Week van de Meertaligheid

EhB doet mee met de Week van de Meertaligheid. Wist je dat we aan onze hogeschool maar liefst 88 nationaliteiten in huis hebben? Dat betekent een heleboel verschillende thuistalen. Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Moedertaal op dinsdag 21 februari zetten we de hele week de taaldiversiteit in onze community in de kijker.

Onze slogan in verschillende talen

27 talen, en de teller blijft gaan. We hebben afgelopen week studenten en medewerkers gevraagd om onze slogan 'Volg je gevoel, de rest komt later', te vertalen. Het resultaat kan je bewonderen in de gangen van onze verschillende campussen. De slogan reisde al snel de halve wereld door: van een taalklas Nederlands voor nieuwkomers, naar Oekraïne, tot Japan.

En met de vertalingen ontstonden de gesprekken. Want talen zijn geen copy-paste van elkaar, wel aanleiding tot de mooiste gesprekken. 'Volg je gevoel, de rest komt later.' Hoe vertaal je dat precies? Als instinct, hart of dromen? Wie enkele van de vertaalde talen beheerst, zal poëzie terugvinden.

Acties op campus

Je kan de vertalingen bewonderen op alle campussen. Daarbovenop kan je op donderdag 23 februari op campus Kanal en campus Bloemenhof een Babbelbox tegenkomen waar we meertalige getuigenissen verzamelen van onze studenten.

De Babbelbox
  • Waar: de inkomhal van de campussen Bloemenhof en Kanal
  • Wat: vertel in je thuistaal iets over jezelf
  • Wanneer: donderdag 23 februari tussen 9u en 16u
Nederlands
Turks
Frans
Oekraïne
Arabisch
Spaans
Engels
Catalaans
Deel dit